#81
vikar

Σούλτο, δέ νομίζω οτι υπάρχει λόγος να μπερδεύουμε τα μορφολογικά συστατικά με τις ενγένει καταλήξεις, ιδωμένες ώς αυθαίρετες συμβολοσειρές. Τα μέν έχουν γλωσσολογικό ενδιαφέρον και δέν θά 'πρεπε να τους κοτσάρουμε καθετί που απο σπόντα έχει την ίδια κατάληξη, αλίμονο. Σκέψου οτι μ' αυτήν τη λογική, σε κάθε λήμμα με τίτλο ΑΒΓΔΕΖ στο σάιτ θα έπρεπε να κοτσάρουμε έξι ετικέτες, και δή τις -ΑΒΓΔΕΖ, -ΒΓΔΕΖ, -ΓΔΕΖ, -ΔΕΖ, -ΕΖ, . Δέ γίνονται αυτά τα πράγματα βέβαια, άσε που μπορεί κανείς πάντα να τα πάρει, άμεσα, με μιά απλή αναζήτηση.

Γενικά, οι ετικέτες θα πρέπει να επιτρέπουν μιά πιό έξυπνη αναζήτηση, βασισμένη σε κάποιο ή κάποια συστήματα (πιχί της γραμματικής), και όχι ν' αντικαθιστούν την απλή αναζήτηση που ήδη έχουμε.

#82
poniroskylo

Ενοποίησα τις ετικέτες ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ: συμφυρμός και ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ: σύμμειγμα (πορτμαντό) σε μία --> ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ: συμφυρμός/σύμμειγμα (πορτμαντό)

#83
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

Κοπιπαστώνω εδώ πρόταση περί ετικετών που είχα κάνει σε πμ προς άτομο του σάιτ, για λίγο συμμάζεμα των ταγκζ. Προς διαβούλευση άμα θέλετε.

Υπάρχει μόνο μία σελίδα ετικέτες, δλδ ξαναγυρνάμε περίπου στο παλιό σύστημα, αλλά με ταγκς ομπρέλες που καλύπτουν πολύ περισσότερα πράματα, όπως το τωρινο μοντέλο. Ομως αυτά είναι ας πούμε κρυφά. Δλδ στην ετικέτα ΟΥΣΙΕΣ υπάρχουν τα πάντα, από αλκοόλ μέχρι πρέζα. Οταν πατηθεί η ετικέτα, ανοίγει παράθυρο με τις υποκατηγορίες, πχ ουίσκι, ηρωίνη, χασίς κλπ. Οπότε, ο λημματογράφος που θέλει να ταγκάρει πχ το λήμμα "προυσαλιό" πατάει ΟΥΣΙΕΣ, του ανοίγει η λίστα και επιλέγει. Στο ανεβασμένο πλέον λήμμα το ταγκ είναι ΟΥΣΙΕΣ:χασίς. Ομοίως ο επισκέπτης πατάει πχ την ετικέτα ΣΕΞ και του βγάζει από στάσεις μέχρι σωματικά όργανα οπότε πάει στην υποκατηγορία που θέλει κ βλέπει τι υπάρχει εκεί. Ομως έτσι τα ταγκς είναι μόνο μία σελίδα κ πολύ χρηστικότερα. Το ίδιο πχ με τις καταλήξεις. Μπορούν όλες να μαζευτούν σε ένα ταγκ.

Δλδ να υπάρχουν όλα τα σημερινά αλλά να μη φαίνονται με την πρώτη ματιά για να είναι πιό μαζεμένη η φάση με τα ταγκζ.

#84
Bender_

Νομίζω ότι η ετικέτα "ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: σλάβικες γλώσσες" είναι πολύ γενική και δεν επαρκεί, καλύτερα θα ηταν αν προστεθούν στο σάιτ και ετικέτες όπως: ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: ρώσσικα, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: σερβοκροάτικα, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: βουλγάρικα, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: πολωνικά, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: τσεχοσλοβάκικα, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: σλαβομακεδόνικα, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: πομάκικα, ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ: ουκρανικά. Για βασικές ας πούμε σλάβικες γλώσσες ώστε να καλυφθούν είτε μελλοντικές ανάγκες είτε παρούσες.

#85
soulto

Λείπει η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -άντζα (δευτεράντζα, αριστεράντζα, εξτραβαγκάντζα, πρωκτικάντζα, κ.ά.)

#86
soulto

Λείπει ετικέτα για την κατάληξη -ειδές: γεγονοειδές, κουρτοβικοειδές, νταλαροειδές, ραμποειδές.

#87
soulto

Λείπει ετικέτα για κατάληξη -ίτης. Εφαρμόζοντας μπροστομούνικα(**) το κόλπο με το '*αστεράκι' (θενξ Βίκαρ, δεν το ήξερα γιατί), βρίσκει κανείς πολύ εύκολα τα αντίστοιχα παραδείγματα.

() ***δηλαδή ετς: ***ιτης

Επίσης με τον ίδιο αστεράτο κανόνα, στην ετικέτα "ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ: κατάληξη -άτος" που τώρα έχει μόνο 2 λήμματα (κοχονάτος και μπουζάτο), θα μπορούσαν να καταχωρηθούν τα μύρια όσα, του αστεράτου συμπεριλαβανομένου.

#88
vikar

Σωστά. (Δέν είναι το μόνο, έχουμε κι άλλα τέτοια που είναι να γίνουνε.)

#89
Kraou

καλησπέρα!

Θα ήθελα να προτείνω την μετατροπή των ετικετών "σχολικά" και "πανεπιστημιακά" σε "μαθητικά" και "φοιτητικά". Αυτές οι ετικέτες είναι ανθρωποκεντρικές και η χρήση τους εκτείνεται και στην μαθητική/φοιτητική ζωή γεεηηη!..

#90
vikar

Έγινε αγαπητέ. Για την ώρα τουλάχιστον, γιατι θεωρητικά (δέν το έψαξα) οι ετικέτες σχολικά και πανεπιστημιακά είναι πιό γενικές, καλύπτουν και κουβέντες που μπορεί να λέγονται απο δασκάλους και καθηγητές αντίστοιχα.