#1
donmhtsos

Μου πήρε κάποιο χρόνο για να εξοικειωθώ με τη νέα μορφή του (καταπωστολέτε) σάη. Εξ ου και η (προσωρινή) απουσία μου απ' αυτό. Πάνω που άρχιζα να μαθαίνω τα κόλπα, φτου κι απ' την αρχή! Επειδή είμαι κάποιας ηλικίας και σχετικά άμπαλος περί τα κομπιουτερικά δεν θα μιλήσω για τεχνικά θέματα (τα οποία αγνοώ), ούτε για τις δυσκολίες που συναντώ, γιατί ως γνωστόν "you can't teach an old dog new tricks" ή, όπως λένε στο χωριό μου, "γέρος γάδαρος περπατησιά δεν αλλάζει". Επί του παρόντος θ'αναφερώ σε δυό πράγματα που μου λείπουν σε σχέση με την παλιά μορφή του.

1.Το σλανγκόμετρο. Έδινε το "σφυγμό" του σάη σε κάθε χρονική στιγμή και αποτελούσε κίνητρο συλλογικής δράσης για το ανέβασμα του επιπέδου. Φυσικά ήταν άμεσα συνδεδεμένο και εξαρτώμενο απο την

2.Βαθμολογία. Προσωπικά δεν είμαι ανταγωνιστικός σαν χαρακτήρας. Εν τούτοις, περίμενα με αδημονία την βαθμολογία σε κάθε ορισμό μου, όπως το σχολιαρόπαιδο το βαθμό ή το εύγε του δασκάλου. Οπως έχει αναφερθεί και παραπάνω, υπάρχουν θέματα σχετικά με το "αντικειμενικό" της βαθμολογίας, τα διαφορετικά για τον καθένα κριτήρια βαθμολόγησης, αλλά και για βαθμολογίες σκοπιμότητας. Οι προβληματισμοί αυτοί είναι εύλογοι μεν, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν πρέπει να μας στερήσουν τη δυνατότητα της αξιολόγησης των προσπαθειών μας. Ας μην ξεχνάμε, πως και η ψήφος μας (στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες) δίνεται με διαφορετικά για τον καθένα, υποκειμενικά και πολλές φορές ιδιοτελή κριτήρια. Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο για να καταργηθεί η καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας. (Αν βέβαια εκλέγουμε αυτούς που εκλέγουμε, δεν φταίει η δημοκρατία. Καλύτερα όμως να μην επεκταθώ).

Εν κατακαυλείδι, πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να επανεξεταστεί σοβαρά το θέμα της βαθμολογίας, επειδή, παρά τα όποια μειονεκτήματα, αποτελεί το πιό δημοκρατικό σύστημα αξιολόγησης και βοηθά αντικειμενικά στην βελτίωση του σάη.

Αυτά επί του παρόντος

#2
σφυρίζων

Ἀγαπητέ Δὸν, συμφωνῶ καὶ ἐπαυξάνω!

#3
soulto

donmhtso, παίρνω την πρωτοβουλία και κοπιπέηστώνω τις εξαιρετικές παραπάνω γραμμές σου στο forum Εντυπώσεις και προτάσεις -όπου ήδη έχει ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτα για θέματα αξιολόγησης κλπ, ώστε να μην υπάρχει φορουμοδιάσπαση, ναι;

#4
Galadriel

donmhtsos τα βλέπεις όλα με φρέσκο μάτι ως νέος σλάνγκος κι αυτές οι οπτικές γωνίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες τελικά! Σημειώνω με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις σου και σε ευχαριστώ που ξόδεψες χρόνο για να τις καταγράψεις.

Επειδή είσαι "νέος" βέβαια να σου αναφέρω ότι η κατάργηση της παλιάς μορφής βαθμολογίας βασίστηκε σε εμπειρία από θετικά και αρνητικά, εστιάζοντας κυρίως σε άπρεπες συμπεριφορές χρηστών την τελευταία μούμπλε μούμπλε 7ετία. Τι έχουν δει τα ματάκια μας δω μέσα αγαπητέ... Κι όχι μόνο τα δικά μας. Όλοι βλέπουν.

Χάρηκα γιατί μαζί μας αυτές τις μέρες είναι και κάποιοι άνθρωποι εξαιρετικής προσφοράς που με τους ορισμούς τους έχουμε μάθει πράγματα, έχουμε προβληματιστεί, έχουμε κλάσει στο γέλιο, έχουμε αγαπήσει το slang.gr. Με το παλιό το σύστημα οι ορισμοί τους ήταν αστεράτοι - ήξερες ότι πιο παλιά είχαμε και κατάταξη χρηστών βάσει της βαθμολογίας; - μιλάμε για κορυφαίους. Και ήρθαν τώρα, είδαν, είπαν τη γνώμη τους ευγενικά και άρχισαν να προτείνουν και όμορφα πράγματα. Και δεν διαμαρτυρήθηκαν για τη βαθμολογία.

Ίσως αυτό να συνέβη επειδή ήταν εκεί, εκείνα τα χρόνια, όταν τα σούργελα τσακώνονταν μεταξύ τους, γιατί πήραν ένα αστεράκι λιγότερο από τον άλλο και έριχναν κατάρες, σοβαροί ενήλικες άνθρωποι, κατάρες γιατί κάποιος τους έβαλε τρία αστέρια.

Δεν χρειαζόμαστε αστέρια donmhtsos ξέρουμε πότε γράφουμε γαμάτο ορισμό. Κι εσύ το ξέρεις κι άμα δεν το ξέρεις θα στο πω εγώ ολογράφως.

#5
σφυρίζων

γιατί πήραν ένα αστεράκι λιγότερο από τον άλλο και έριχναν κατάρες, σοβαροί ενήλικες άνθρωποι, κατάρες γιατί κάποιος τους έβαλε τρία αστέρια.

Γαλαδριήλ

Γκαλά, δεν φαντάζομαι να αναφέρεσαι σε αυτό, ήτο προφάνουσλυ με χιουμοριστική διάθεση. Εν πάσει περιπτώσει η κουβέντα για την βαθμολογία πρέπει να γίνει sooner or later, θα ανοίξω σχετικό θεματάκι.

#6
deinosavros

Να πω άπαξ για τη βαθμολογία ότι ήμουν εξ αρχής αντίθετος με την ύπαρξή της, γι αυτό άλλωστε δεν βαθμολόγησα ποτέ. Σε κάποιο παλιό πμ προς κάποιον εδώ μέσα είχα τότε γράψει ότι αστεράκια και δέκα με τόνο επιζητούσαμε στο δημοτικό, νομίζω πως έχουμε προχωρήσει λίγο από τότε γμτ (χωρίς να θέλω να θίξω οποιονδήποτε είναι υπέρ). Συμφωνώ με Γκαλά, να ξαναπώ μόνο πως κατ' εμέ η καλύτερη ανταμοιβή για έναν καλό ορισμό είναι το πλήθος και η ποιότητα των σχολίων που προκαλεί, δλδ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

#7
σφυρίζων

η καλύτερη ανταμοιβή για έναν καλό ορισμό είναι το πλήθος και η ποιότητα των σχολίων που προκαλεί

Δεινό

Δεν είναι όμως proxy πχιόττας γιατρέ μου. Αλλιώς ο βερμουδιάρης θα ήτο ένα από τα καυλύτερα λήμματα του σαητόστ. Ορθότερο κριτήριο κττμγ είναι ο αριθμός όσων έχουν βαθμολογήσει.

#8
deinosavros

Εντάξει, μίλησα και για ποιότητα των σχολίων, δλδ τα σχόλια να είναι σχετικά με το θέμα, να προσθέτουν κάτι σε πληροφορίες, να δίνουν ερεθίσματα για παραπέρα ψάξιμο κλπ. Ο χαβαλές τ. βερμουδιάρη, Λιλιάδας, φραπέ κλπ ξέρεις ότι ποτέ δεν με αφορούσε, δεν ασχολήθηκα.

#9
vikar

Γειά σου δονμήτσο. Να πώ οτι προσωπικά ποτέ δεν έδωσα προσοχή στο «σλανγκόμετρο». Για να καταλάβεις, παρότι είμαι και συντονιστής και συμμετείχα σ' ένα βαθμό στην αναβάθμιση, ούτε κάν το πρόσεξα οτι πλέον δέν θα υπάρχει, το είχα παντελώς ξεχάσει. Φυσικά, έχεις δίκιο, αυτό εξαρτάται άμεσα απ' τη βαθμολογία, την οποία επίσης αντιλήφθηκα σε δεύτερο χρόνο οτι ά, γιά δές, δέν έχει συμπεριληφθεί στη νέα πλατφόρμα. Θέλω να πώ, απ' την οπτική γωνία της ομάδας των συντονιστών (όλοι μας παλιοί χρήστες), η βαθμολογία αποδείχτηκε εντελώς περιθωριακό ζήτημα στην τελευταία αυτή φάση της αναβάθμισης.

Δέν ήταν πάντα περιθωριακό ζήτημα βέβαια. Το έχουμε συζητήσει μέχρι θανάτου σε παλιότερες φάσεις -εδώ πιχί, απ' την εποχή, πρόσεξε, που η βαθμολογία ήταν ακόμα «μ' αρέσει/δέ μ'αρέσει», δίτιμη, όχι πεντάτιμη, όπως με τ' αστεράκια. Επίσης, την είχαμε συζητήσει μέχρι θανάτου και εντός Συντονισμού, πρίν ακόμα ο σφυρίζων/Βράσταμαν παρατήσει την παρέα, οπου είχαμε σε πρώτη φάση ομόφωνα αποφασίσει να πάψουμε την κατάταξη των χρηστών με βάση τη βαθμολογία -πρίν κάνα τεσσάρι χρόνια αν θυμάμαι καλά (να με συχωρείς, αλλα ειλικρινά το θεωρώ τόσο περιθωριακό που ούτε κάν μπαίνω στον κόπο να είμαι ακριβής, παρότι ενγένει με κατέχει η ιδεοληψία της ακριβολογίας).

Καταπώς τα βλέπω εγώ τα πράματα, το κλειδί είναι αυτό που γράφεις εδώ:

Προσωπικά δεν είμαι ανταγωνιστικός σαν χαρακτήρας. Εν τούτοις, περίμενα με αδημονία την βαθμολογία σε κάθε ορισμό μου, όπως το σχολιαρόπαιδο το βαθμό ή το εύγε του δασκάλου.

Πράγματι, η βαθμολογία φαίνεται να απευθύνεται στο παιδί μέσα μας. Αυτό ακριβώς ήταν που μας έκανε επανειλημμένα ώς κοινότητα να συμπεριφερόμαστε σά παιδιά με την κακή έννοια: εγωιστικά, πεισματικά, δυσανεκτικά, με βρισίδια, χωρίς καμία κατανόηση ο ένας για τον άλλο και χωρίς διάθεση για κουβέντα (ωστε να διακινδυνέψει ο άλλος να παραδεχτεί οτι έχει κάνει λάθος!). Μου πήρε προσωπικά κάποια χρόνια να καταλήξω να τίθεμαι ρητά και πολεμικά ενάντια στη βαθμολογία· στην αρχή κρατούσα την πισινή οτι υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα στο σάιτ. Έτσι την πατήσαμε κάμποσες φορές εδωμέσα.


Λοιπόν. Επίτρεψέ μου μία παρέκβαση, κούφον τινά.

Στο σάιτ έρχονται κάποιοι, είτε ως χρήστες είτε ως επισκέπτες, κυρίως για να ξεσκάσουν, για χαβαλέ: να γελάσουν, να ανεβάσουνε την πρόσφατη φωτό με γάτες που βρήκαν ονλάιν, να τα χώσουν σε σχέση με τα πολιτικά ή άλλα δρώμενα, να μοιραστούνε το καινούργιο τους λογοπαίγνιο που έριξε στα γέλια την παρέα τους χθές το βράδυ κι' ίσως έχει και γενικότερη τύχη, και λοιπά. Άς τους πούμε χαβαλεδιάρηδες.

Κάποιοι έρχονται (ως χρήστες ή ως επισκέπτες) κυρίως για να μοιραστούν παρατηρήσεις για τη γλώσσα: ελληνόφωνοι που θέλουνε να μάθουν απο πού να βγαίνει μιά κουβέντα, απο πότε λέγεται, πώς λέγεται στην τυπική γλώσσα κάτι που το ξέρουμε μόνο απ' την αργκό, ή και έτσι απλά ρε παιδί να αναρωτηθούνε τί σκατά σημαίνει «αργκό», πώς διαφέρει απ' την γλώσσα που μας μαθαίνουν στο σχολείο, αν εμφανίζει ιδιαίτερα γλωσσικά φαινόμενα και ιδιαίτερους γλωσσικούς νόμους να τη διέπουν, ή αν πρόκειται στην τελική απλά για μιά μεγάλη πλάνη το όλο και όλα είναι ένα, και λοιπά. Άς τους πούμε κομπογιαννίτες φιλολόγους.

Και κάποιοι έρχονται κυρίως για δουλειά, για την πληροφορία (απ' όσο ξέρω κυρίως ως επισκέπτες): είτε ελληνόγλωσσοι που τυχαίνει να μήν ξέρουν μία κουβέντα της αργκό, ή ξένοι που μαθαίνουνε τα ελληνικά, ξένοι μεταφραστές απο ελληνικά που ψάχνουν να βρούνε τί σημαίνει «τη σηκώνει τη βάτα», πανεπιστημιακοί που πιάνουνε το σάιτ ώς παράδειγμα (ερασιτεχνικής/ονλάιν/...) λεξικογραφίας, ή που αντλούν απ' το υλικό του για άλλες περαιτέρω ειδικές μελέτες, και λοιπά. Αυτούς πώς να τους πούμε;... άς τους πούμε «εκμεταλλευτές» :-Ρ, αφού εκμεταλλεύονται την πληροφορία που με κόπους και βάσανα έχει μαζευτεί στο σάιτ τόσα χρόνια!

Πρόσεξε οτι τονίζω το «κυρίως» επάνω: όχι «πάντα», αλλα κυρίως. Εγώ ας πούμε έχω υπάρξει καί χαβαλεδιάρης, καί κομπογιαννίτης φιλόλογος, καί εκμεταλλευτής. Δέ μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή παράδειγμα χρήστη (μιλάω για τους παλιούς, που είχαν τον καιρό να εκδηλωθούν και να γνωριστούμε σε ένα άλφα βάθος), που να μήν έχει υπάρξει καί τα τρία κατα καιρούς.

Και πάντα λέγαμε λοιπόν εδωπέρα (όχι όλοι, αλλα οι περισσότεροι, αυτή 'ναι η εντύπωσή μου), οτι αυτή η ποικιλία είναι καλό πράμα. Εγώ συνεχίζω να το πιστεύω. Άμα τα σκεφτείς όμως αυτά σε σχέση με τη βαθμολογία, έτσι όπως την ξέραμε, βλέπεις το εξής:
(α) εξυπηρετεί αρχικά μόνο τους χαβαλεδιάρηδες, καθώς βέβαια και τα τρόλ, κάποιους που έρχονται εδώ απλά για να τα κάνουν μπάχαλο, και σε βάθος χρόνου δέν τους εξυπηρετεί πλέον, αλλα τους ενθαρρύνει να ξεπέφτουν σε ανάρμοστες, άπρεπες, γελοίες συμπεριφορές·
(β) παραπλανά, ενοχλεί και απειλεί ν' απομακρύνει απ' το σάιτ, καθώς το καθιστά αναξιόπιστο, καί τους κομπογιαννίτες φιλολόγους καί τους εκμεταλλευτές, γιατι αυτοί υποθέτουνε (κακώς το υποθέτουν, άν και το κάνουνε καλοπροαίρετα) οτι η βαθμολογία των ορισμών θα τους βοηθήσει σ' αυτό που ήρθανε αυτοί να κάνουνε στο σάιτ.

Επειδή λοιπόν μιλάς για εκλογικές διαδικασίες επάνω, πρακτικές αυτού που λέμε «δημοκρατία» δηλαδή (εξάλλου και η σούλτο έτσι το είπε κάπου), σκέψου αν θές λίγο αυτήν την οπτική. Έχω διαβάσει έως τώρα για «δημιουργικότητα» και για «αριστεία», αλλα να αναφέρονται κεκαλυμμένα, απλά στον χαβαλέ. Και γαμάτος ο χαβαλές, γουστάρω, αλλα άμα τον αφήνουμε να καπελώνει, έτσι φωνακλάς και φανταχτερός που είναι απ' τη φύση του, καθετί άλλο εδωμέσα, εγώ, προσωπικά, να το χέσω.

Με τα νέα εργαλειάκια, τύπου ετικέτες, έχουμε ξανά την ευκαιρία να δώσουμε λίγο χαμένο χώρο στους κομπογιαννίτες, χώρος που χάθηκε απ' το φωνακλάδικο του χαβαλέ, και να εξυπηρετήσουμε κάπως καλύτερα τους εκμεταλλευτές, οι οποίοι δέν είναι σε θέση να γνωρίζουνε τα εσωτερικά του σάιτ (οτι η βαθμολογία λειτουργεί έτσι και όχι αλλιώς ξερωγώ). Και πρόσεξε, για να προλάβω ίσως αντιδράσεις: δέν παύουμε έτσι το χαβαλέ! Εξάλλου, ποτέ ο τρού χαβαλεδιάρης στην παρέα δέ ζητάει να του βαθμολογήσουνε το αστείο, έλεος· το βλέπει απ' τα χάχανα του περίγυρου, αυτή 'ν' η ανταμοιβή του, όπως και η παγωμένη αντίδραση είναι η κακή κριτική του.

Όπως ακριβώς και ο κομπογιαννίτης: δέν τον ενδιαφέρει να πάρει βαθμό, τον ενδιαφέρει να γίνει κουβέντα για να καταλάβει πέντε πράματα παραπάνω. Άμα γράψει κάτι που τον τρώει απο μέσα, και δέν γίνει κουβέντα πάνω σ' αυτό, έ, παίρνει το μήνυμά του κι' αυτός. Μεγάλοι άθρωποι είμαστε ρε παιδιά, άρα μιλάμε υποτίθεται (έ! άμα το διαβάζεις αυτό και είσαι κάτω απο δεκαοχτώ, σημαίνει οτι μπήκες παράνομα στο σάιτ και θα στείλουμε τον κακό μπάτσο να συλλάβει το μπαμπά και τη μαμά σου και να σου πάρει και το πλεϊστέισο!...). Εξού και το φόρουμ πλέον. Για να μπορούμε να μιλάμε. Αλλιώς, θα στήναμε αντί για φόρουμ, μία απλή πλατφόρμα για ανώνυμες, αυθαίρετες ψηφοφορίες...

#10
soulto

Έχω διαβάσει έως τώρα για «δημιουργικότητα» και για «αριστεία», αλλα να αναφέρονται κεκαλυμμένα, απλά στον χαβαλέ.

βίκαρ
Η ερμηνεία αυτή είναι εντελώς αυθαίρετη. Δεν μ' αρέσει ο χαβαλές. Είναι -λυπάμαι που το λέω -προσβλητικό να ακούω οτι μιλώ τάχα μου για δημιουργικότητα, ενώ συγκαλυμμένα εννοώ χαβαλέ! Έλεος, έτσι εννοείται ο διάλογος;

#11
vikar

Σόρι, δέν ήθελα να προσβάλω. Επίσης, άμα πρόσβαλα κανέναν λέγοντάς τον «κομπογιαννίτη» ή «εκμεταλλευτή», πάλι σόρι.

#12
soulto

Ωραίος είσαι! Όσο πας το χειροτερεύεις... Είναι δίκη προθέσεων να λές "μιλούν για δημιουργικότητα και αριστεία αλλα αναφέρονται κεκαλυμμένα στον χαβαλέ".
Τα άλλα (κομπογιαννίτες, εκμεταλλευτές) είναι μεταφορές, πετυχημένες ή όχι, άλλη κουβέντα.

#13
Khan

Πολύ ενδιαφέρουσα η τριμερής διάκριση. Οι λεγόμενοι "εκμεταλλευτές" υπάρχουν όντως, όπως έχω διαπιστώσει κι εγώ, παρ' όλο που δεν είναι άμεσα ορατοί, και ασφαλώς (πρέπει να) μας ενδιαφέρουν.

#14
vikar

Βρε στ' αλήθεια δεν ήθελα να προσβάλω.

Παραπέρα, το οτι καταλαβαίνω τις αναφορές σε δημιουργικότητα και αριστεία ώς ν' αναφέρονται στον χαβαλέ, όπως τον εννοώ επάνω, ε προφανώς, ναί, αυτή 'ν' η ερμηνεία μου, αφού μπήκαν στην κουβέντα μ' αφορμή τη βαθμολογία. Η οποία, κατα την άποψή μου (δική μου, άλλωστε εγώ την έγραψα), εξυπηρετεί τον χαβαλέ και το καλλιστείο. Δέν αφορά τη δημιουργικότητα και την αριστεία όσον αφορά κριτήρια λεξικογραφικά ή χρηστικότητας.

#15
vikar

Χάν, είχα πρόσφατα την τύχη/ατυχία να με πλησιάσει ξένη μεταφράστρια, με απορίες για τα ελληνικά (μ' αφορμή ένα κείμενο της Ζέτας Κουντούρη). Σε δυό στις τρείς απορίες περίπου, έλεγα «έλα ρε! νά, αυτό υπάρχει στο σλάνγκ τζι άρ»... Και όντως υπήρχε. Αλλα είτε δε μπορούσε με τίποτα να το βρεί γιατ' ήτανε θαμμένο κάτω απο αστεράτους χαβαλεδιάρικους ορισμούς, είτε το έβρισκε, αλλα ήταν γραμμένο κι' αυτό τόσο πήχτρα στο χαβαλέ, που δέν έβγαζε κανένα μα κανένα νόημα. Έ, και δαγκώθηκα άσχημα ρε π'στ', καταλαβαίνεις...

Τολμάω να υποθέσω λοιπόν οτι αυτό συμβαίνει και συχνότερα απ' ότι έχω την ευκαιρία να δώ πρώτο χέρι.

#16
deinosavros

Όχι εκμεταλλευτές παπά μου. Μελισσούλες :-)

#17
soulto

  • Μιλάς για κάποιους που συνδέουν την βαθμολογία με την δημιουργικότητα και αριστεία ενώ κατά βάθος ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΧΑΒΑΛΕ. Αυτό με προσβάλει και με θλίβει γιατί, αντί να κρίνεις την άποψή μου με τα επιχειρήματά σου, κάνεις -στο ξαναλέω- ΔΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ.

    • Και βέβαια όλα αυτά γράφονται εξ αιτίας της κουβέντας για βαθμολογία και αξιολόγηση, πώς αλλιώς.
    • Μπορούμε να γράφουμε σε 1 μέρος ότι έχει σχέση με αξιολόγηση και να δείξουμε οτι πέρα από το να έχουμε μεγάλο εγωισμό, είμαστε και μεγάλα παιδιά;
#18
vikar

Λοιπόν, τώρα που μου εξήγησε (με πιμί) η σούλτο τί ακριβώς εννοεί με το «δίκη προθέσεων», να πώ κάτι ρητά, που κακώς το θεωρούσα προφανές: δέν κρίνω μυρίζοντας τα δάχτυλά μου, αλλα με βάση τί έχει αναρτήσει ο καθένας, τί έχει πεί στο παρελθόν, και γενικά τί εικόνα έχει δώσει μέσα απ' την όποια συμμετοχή του στο σάιτ, την οποία συνέβη να παρακολουθήσω. Απο την εικόνα του άλλου, και με βάση την όποια κοινωνική σου εμπειρία (ονλάιν και μή), σχηματίζεις και μία άλφα άποψη για το πώς εννοεί καθετί νέο που γράφει. Δέν βλέπω να υπάρχει άλλος τρόπος να ερμηνεύσεις κάτι που γράφει ο άλλος ονλάιν, ειδικά αν δέν τον ξέρεις. ΚΑι φυσικά, άμα είναι να μπείς σε κουβέντα με κάποιον, θα πρέπει κάπως να ερμηνεύσεις αυτά που λέει.

Αυτά οσον αφορά τα προφανή - μή προφανή.

Πέρ' απ' αυτά τώρα. Σόρι και πάλι για το ατυχές «κεκαλυμμένα». Σβήστε το και διαβάστε το έτσι:

Έχω διαβάσει έως τώρα για «δημιουργικότητα» και για «αριστεία», αλλα να αναφέρονται απλά στον χαβαλέ.

Και όπως είπα και ιδιωτικώς στη σούλτο, προφανώς και δέ μπορεί κανείς να την κατηγορήσει οτι «συγκαλύπτει» τ' οτι την ενδιαφέρει κυρίως ο χαβαλές. Ατυχής διατύπωση, σόρι, τέλος, να πάρει το μικρόφωνο και κάνας άλλος.

#19
soulto

οκ, τέλος

#20
iron

δεν γνώριζα το μέλος που διεγράφη, δεν παρακολουθώ πια το σάιτ εδώ και χρόνια γιατί (και) δεν προλαβαίνω, ούτε εδώ παρακολουθώ κάτι γιατί με το φβ έχω περίεργη σχέση, όμως ενημερώθηκα, μέσω του φβ τελικά, για μια διαγραφή η οποία δεν συζητήθηκε καν από το, χεσμένο, έτσι κι αλλιώς (για όποιον κατανοητό ή ακατανόητο λόγο), συντονιστικό μας έργο, και απλά δηλώνω δημοσίως (για να εξασφαλιστώ και όχι για να το κάνω θέμα -και μην το κάνετε ούτε εσείς, ας τελειώσει εδώ), δηλώνω λοιπόν ότι ζήτησα να διαγραφώ από μοντ, επειδή δεν συμμετέχω πια σε τίποτα εκεί μέσα και δεν θέλω να θεωρούμαι (συν)υπεύθυνη για οτιδήποτε καλό, κακό, ή μέτριο που συμβαίνει εκεί. αυτά, κ τέλος -κ μην το συνεχίσουμε, εγώ τουλάχιστον δεν θα. Δεν ξέρω αν θα εισακουσθεί το αίτημα για διαγραφή μου, γι' αυτό το καταθέτω και εδώ.