#21
σφυρίζων

Παράθεση εδώ

Βράστα, θέλεις να πείς οτι το νίντζα είναι λεξικογραφικά σωστό;. Ναί κττμγ, το θεωρώ καθώς το έχω ακούσει εκτός σάη.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση (αλλά για άλλο νήμα καθώς είναι κάργα οφφτόπικ) το κατά πόσο μπορεί κάποιος να αποφανθεί πέρα κάθε αμφιβολίας εάν κάποιο λήμμα " είναι λεξικογραφικά σωστό ή όχι" (εγώ πιστεύω πως δεν).

#22
deinosavros

Σούλτω: Υπάρχουν Deinosavrε υπέροχοι ορισμοί που είναι τόσο εκθαμβωτικά εξαίσιοι που σου πέφτει το σαγόνι για κανένα μισάωρο, σκουπίζεις τα κλάμματα απ΄τα γέλια γι άλλο ένα και μετά, θαμπωμένος απ' τη λαμπρότητα ψάχνεις για ώρες στα σχόλια, στα λικς ή στα σλανκοτέτοια για ηδονικά λημματόλουτρα, ΠΡΙΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ, ή αν κάνεις, αυτό θα είναι του τύπου, σπέκια, ουάου, ή το προσφιλές μου Hell Yeah.

Ναι βρε Σούλτω μου, υπάρχουν όντως τέτοιοι ορισμοί που κάποιος να θέλει να τους ανταμείψει με αστεράκια, απλά δεν είμαι εγώ αυτός.Βρίσκω πιό γόνιμο να τιμήσω έναν καλό ορισμό με ένα πληροφοριακό σχόλιο, ένα σχετικό λίνκι, ένα καλαμπούρι κλπ. Δεν είμαι κατά των αστεϊσμών, παρεμπ. Δεν έχω ανακατωθεί στο περί βαθμολογίας μαδομούνι, είχε λίγο-πολύ κοπασει όταν βρήκα το σάιτ, αλλά ξεκαθάρισα από την αρχή τη θέση μου. Τεσπα, ο,τι πει η πλειοψηφία, έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσω να μην. Και στο τσαρδί του Λίλιαν δεν πατάω, μην ανησυχείς :-)

#23
σφυρίζων

+1 που γράφεις το Λίλιαν :-)

#24
σφυρίζων

Αριστεία λοιπόν ή καλλιστεία; Σύνοψη των μέχρι τώρα απόψεων:


Θετικοί για την βαθμολόγηση / αξιολόγηση λημμάτωνε (5): Δων Μήτσος, Σούλτω, Βάνιας, Ahaios, και η αφεντομουτσουνάρα μου.

Αρνητικοί για την βαθμολόγηση / αξιολόγηση λημμάτωνε (3): Γαλαδριήλ, Βικάριος, Δεινόσαυρος

Αμφιταλαντευόμενοι για την βαθμολόγηση / αξιολόγηση λημμάτωνε (1): Χάνκοντας

#25
σφυρίζων

Εμμέσως θετικός φαίνεται να είναι κι ο Χαλικού (εδώ), αλλά δεν το πρόσθεσα στον πίνακα γιατί δεν είναι 100% σαφές.

#26
soulto

Μπράβο σου Πάτση που δεν μπλέχτηκες στα πωσταλέτε μαδομούνια και κούdoς! Σεβαστή η γνώμη σου. Πάντως το λήμμα σου +1 πέραν οτι τα σπάει, δείχνει - όπως έγραψα και στο σχόλιο- οτι η ζωή και η φύση που απεχθάνεται το κενό ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ, πράγμα καθ' όλα νορμάλ, που συμβαίνει παντού και πάντα και όλη την ώρα, εσαεί. Όσο για την Λίλιαν, ποια είμ' εγώ να σου απαγορέψω το τσαρδί της.

#27
deinosavros

Μπερδεύτηκες και θα πάθω διχασμό προσωπικότητας (δεν είμαι ο Πάτσης, ούτε, φευ, έχω γράψει το +1).

#28
σφυρίζων

#29
Galadriel

Παρένθεση (προς κάθε εμπλεκόμενο): Εάν απαιτείται αναφορά σε δικά μου λόγια να μπαίνει quote, δεν έχω εξουσιοδοτήσει μεταφορά, μετάφραση, επεξήγηση ή άλλη χρήση. Το αναφέρω ρητά για να μην θεωρηθεί ότι το επιτρέπω, δεν το επιτρέπω λοιπόν και να σταματήσει, χωρίς σχόλια, χαριτωμενιές ή άλλες συζητήσεις.

#30
vikar

Ενδιαφέρουσα συζήτηση (αλλά για άλλο νήμα καθώς είναι κάργα οφφτόπικ) το κατά πόσο μπορεί κάποιος να αποφανθεί πέρα κάθε αμφιβολίας εάν κάποιο λήμμα " είναι λεξικογραφικά σωστό ή όχι" (εγώ πιστεύω πως δεν).

σφυρό

Άν αυτό που λές οτι πιστεύεις ήταν διαδεδομένη πεποίθηση, δέν θα υπήρχαν λεξικά. Δέν είναι οφτόπικ, εδώ επιχειρηματολογούμε, υποτίθεται, σχετικά με τη βαθμολόγησης (με βάση το γούστο) ή την αξιολόγηση (με βάση αντικειμενικότερα κριτήρια που θα βοηθούνε κι' άλλες πλευρές του σάιτ).

Βλέπω μιά πρεμούρα για ψηφοφορίες όμως. Θές να πάψει η κουβέντα σε φάση;

#31
σφυρίζων

Εάν απαιτείται αναφορά σε δικά μου λόγια να μπαίνει quote, δεν έχω εξουσιοδοτήσει μεταφορά, μετάφραση, επεξήγηση ή άλλη χρήση.

Γκαλά

Γκαλά, η σχετική παραπομπή στις θέσεις περί βαθμολογίας εμφανίζεται πιο πάνω στο νήμα αυτό εδώ.

#32
soulto

Όχι Δεινόσαυρε δεν μπερδεύτηκα, στον Πατση απάντησα

#33
Khan

Το αντίστοιχο μνησίκακου Σλάνγκου που σχολιάζει Συσσλάνγκους που αριστεύουν στα καλλιστεία

#34
soulto

Όχι Δεινόσαυρε δεν μπερδεύτηκα, στον Πατση απάντησα

εγώ Ναι Δεινόσαυρε μπερδεύτηκα, στον Πάτση απάντησα μόνο ως προς το +1, τα άλλα για πάρτη σου :-))

#35
vanias

λοιπόν, αφού μπαίνουμε στη διαδικασία να απολογηθούμε για τους λόγους που μπαίνει ο καθείς εδώ μέσα, θα πω και γω τη μαλακία μου: αν και ξεκίνησα να περνάω από δω για πλάκα, στην πορεία βρήκα κάποιους σοβαρούς συνεισφέροντες με εξαιρετική γραφή, γνώσεις, κοσμοπολιτισμό και απίστευτα κατεργασμένο χιούμορ- με την καλή έννοια, μην παρεξηγηθούμε για κλισεδιάριδες. Ενόμισα λοιπόν ότι το μαγαζί διαθέτει γλωσσολόγους και δη ερευνητές της επιστήμης γιατί όταν διάβασα τον πως τον λένε να χαρτογραφεί το τάδε πράμα που όλοι το κάνουμε ασυναίσθητα και για το οποίο πουθενά αλλού δεν έχει γίνει αναφορά, αυτό το λες με άνεση έρευνα και πρωτοπορία. Παράλληλα όμως με τον αποτέτοιο, ήταν κι ο αποκατινός που συνεισέφερε τον πούτσο του το λεβέντη κι έριχνε σαράντα ορισμούς στην πρώτη μέρα εγγραφής του που ο ένας ήταν πιο λέημ από τον προηγούμενο. Κι ήταν κι ο παραπέρα που σου πέταγε ένα σωρό πηγές για τη μαλακία του γιατί έτσι τον σπουδάσανε κι έτσι καβλώνει να γράφει. και πιο κάτω ο παραδείνα που έκανε το κέφι του γράφοντας εδώ αντί να ανοίξει μπλογκ. Εάν για τον βίκαρ οι χρήστες είναι α/β/γ, εγώ μάλλον ανήκω στο δ που είναι μια συνουσία των ανωτέρω με πλαστικό μαρκούτσι τον χαβαλέ της ελεύθερης έκφρασης.Μην μπερδευόμεθα, ένα open source πράμα δεν μπορεί να έχει επιστημονική αξιοπιστία. Με ρώτησε μάλιστα ένας χρήστης που ενεγράφη μετά από εμένα - νομίζοντας μάλλον από το πλήθος των σχολίων μου ότι οι ορισμοί του περνάνε (και) από την έγκρισή μου- αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα/μοτίβο για τον τρόπο που πρέπει να παρατίθενται τα λήμματα προκειμένου το σάιτ να αποκτήσει αυτήν την επιστημοφάνεια που δεν μπορεί ούτως ή άλλως κτγμ να έχει. Του απάντησα ότι εγώ θα είμαι χαρούμενος αν γράφει όπως ακριβώς γουστάρει, χωρίς να περιορίζεται από κανόνες. Σε άλλο εν δήμω σχόλιο είχα πει ότι υπάρχει έλλειμμα έκφρασης άουτ δέαρ και καλό θα ήταν να γίνει το μαγαζί ευκαιρία να κρεμάει ο καθείς τον ανδρισμό του όξω να αερίζεται. Στα περιτιφ της βαθμολογίας τώρα.. Μακάρι να επρόκειτο για εξασφάλιση της σοβαρότητος της προσπάθειας αλλά νομίζω όλοι οι συμμετέχοντες στο παρόν τόπικ ξέρουμε ότι αυτή δεν εξασφαλίζεται με πεντάστερα, εξάσφαιρα, επτάδυμα κλπ. Είναι όμως η πουτάνα η αξιολόγηση ένα δείγμα ζωντανού οργανισμού που οι χρήστες του ασχολούνται ο ένας με τον άλλο, βρίζονται, αγαπιούνται, κάνουν χάρες,κρατάνε εμπάθειες κλπ. Μια μικρογραφία δλδ της ζωντανής καθημερινότητας αντί για μία στείρα παράθεση ορισμών και ατελείωτων ενίοτε σχολίων που καλά και άγια είναι αλλά για την οικονομία του χρόνου σε ένα πλήθος 30.000 ορισμών το ρεζουμέ πιο συχνά το δίνουν οι αριθμοί, απλά, εύκολα, κατανοητά και βεβαίως απεικονίζοντας κάθε τι άλλο παρά την αντικειμενική αξιολόγηση. Ποιος τη θέλει άλλωστε εκτός από εκείνον τον αξιοκρατικό τιτάνα της μαλακίας που όλοι κρύβουμε μέσα μας όταν αδικούμαστε;

#36
vikar

Ποιος τη θέλει άλλωστε εκτός από εκείνον τον αξιοκρατικό τιτάνα της μαλακίας που όλοι κρύβουμε μέσα μας όταν αδικούμαστε;

Αυτός που θά 'θελε απλά να πληροφορηθεί για μία κουβέντα, που δέν τη βρίσκει πουθενά αλλού;...

Όμορφα τα λές βάνιας, και ρισπέκτ. Αλλα δέ συμφωνώ με όλα, και κυρίως με κάποια απ' τα πιό όμορφα που γράφεις. Ένα όπεν σόρς πράμα είναι κι' η Γουικιπίντια, και πιό αξιόπιστο πράμα απ' αυτό δέν έχω συναντήσει μέχρι τώρα, είτε στο αντικείμενό μου (καμία άμεση σχέση με τη γλώσσα), είτε σε άλλα πράματα που είχα τη δυνατότητα να κρίνω τα γραφόμενα. Όπεν σόρς είναι και ένα σωρό λογισμικά που χρησιμοποιώ, και είναι τα περισσότερα αξιοπιστότατα, επιστημονικά η όχι δέν ξέρω. Φάουλ άρα.

Πάντως, επειδή το μπέρδεψε αυτό κι' ο βράστας: δέν έχω δεί χρήστη εδωμέσα που να μήν ανήκει στη δ.

Τέλος πάντων, απ' όλ' αυτά τα ωραία που γράφεις, κρατάω μόνο οτι θα γούσταρες βαθμολογία, κι' άς συνεχίζουν κι' οι καβγάδες, προκειμένου να διατηρήσουμε μία άλφα ζωτικότητα. Τί διάολο ζωτικότητα έχει όμως ένα σάιτ, όταν για να τη διασφαλίσει έχει ανάγκει τέτοιες πατερίτσες;

Ύφος βαθύ και αναστοχαστικό τέλος.-

#37
vanias

κωλοτρυπίδες είναι αυτές.κι εγώ θα μπω στο γουίκι να δω πότε έκαψε ο κανάρης τη ναβρατίλοβα, επειδή το ούζο έφερε την κουβέντα εκεί, αλλά λάβε υπόψη σου ότι ακριβώς επειδή είναι όπεν σορς στην Σουηδία του 2010 όταν δίνανε κυβερνοεργασίες στους μαθητάς, τους κάνανε ρεντ φλαγκ αυτά τα σάιτς ως αναξιόπιστα. Ναι, τη δουλειά σου την κάνεις αν αυτή είναι να λάβεις μια γρήγορη πληροφορία, αλλά μπορείς να συμπεριλάβεις το σάιτ στη βιβλιογραφία ας πούμε; και με τα λογισμικά, δε λέω, τη δουλειά τους την κάνουνε. όταν όμως μπουκώσει το όπεν όφις κι αρχίσει να διαβάζει κινέζικα αυτά που έγραφες χτες, δεν έχεις ποιον να βρίσεις, δεν υπάρχει η πελατειακή σχέση να σου εξασφαλίσει το τεκ σαπόρτ, την ευθύνη που γεννάει η αμοιβή και το τίμημα. Ξέρω τι εννοούσες με το α/β/γ και τελικά το δ. Είπες ότι έχεις υπάρξει και τα τρία και κατά καιρούς τα ενάλλασσες, νο; εγώ είπα ότι μετά από ένα σημείο τα τρία συνυπήρχαν μονίμως και ήταν ευχάριστη έκπληξη να πέφτω στο α, δυσάρεστη στο β και ουδέτερη στο γ. Το μόνο που έμεινε ως σταθερή αξία θρουάουτ ήταν η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης. ως προς την πατερίτσα των καυγάδων χάρη της ζωτικότητας, πράγματι νομίζω ότι χωρίς αυτή δεν υπάρχει ζωτικότητα. όχι εδώ μόνο.γενικά.

#38
soulto

(...) οι χρήστες του ασχολούνται ο ένας με τον άλλο, βρίζονται, αγαπιούνται, κάνουν χάρες, κρατάνε εμπάθειες κλπ. Μια μικρογραφία δλδ της ζωντανής καθημερινότητας αντί για μία στείρα παράθεση ορισμών και ατελείωτων ενίοτε σχολίων

Βάνιας Ν' αγιάσει ο στόμας σου θείο... Συμφωνώ με όλα, είμαστε ήδη οξειδωμένοι απ' τη νοτιά των ανθρώπων, η αποστείρωση θα μας καταστρέψει.

#39
Galadriel

Α, σε αυτό το στυλ! Πέστε το ντε ότι γουστάρετε διαφωνίες, μανούρες και τσαμπουκαλίκια, ζωτικότητες και μικρόβια! Κι εγώ που στενοχωριόμουν γιατί τσακώνεστε και προσπαθούσα να νουθετήσω χωρίς αποτέλεσμα, τώρα μάλιστα, τώρα καταλαβαίνω!

Και εδώ που τα λέμε, επιτέλους ειλικρίνεια, αυτό υγιές και μπράβο μας, όχι αυτό το ανακατεύω τους πάντες σε μαδομούνια χρησιμοποιώντας υπονοούμενα και διαστροφές των λόγων τους και μετά κάνω την παγώνα και τα ρίχνω στους άλλους σφυρίζοντας αδιάφορα.

Έτσι λοιπόν, κουβέντα για την κουβέντα, θεμιτόν. Οπότε όσο με αφορά, σφαχτείτε λεκτικά όσο γουστάρετε. Να τα καλά του φόρουμ, αυτές οι δουλειές παλιά γίνονταν σε σχόλια, εύγε Τίτο, βλέπεις μακρυά.

(Κι επειδή η κατανόηση του ύφους στο γραπτό λόγο είναι συχνά παραπλανητική, διευκρινίζω ότι τίποτα από τα ανωτέρω δεν είναι ειρωνικό.)

#40
σφυρίζων

Αν το υπονοούμενό σου είναι ότι υπονοώ, προχώ ινσέψιο!

αυτό το ανακατεύω ανακατεύω τους πάντες σε μαδομούνια χρησιμοποιώντας υπονοούμενα και διαστροφές των λόγων τους και μετά κάνω την παγώνα και τα ρίχνω στους άλλους σφυρίζοντας αδιάφορα.

Γκαλά