#41
Khan

Σχετικοάσχετο: Η πλάκα είναι ότι ενδέχεται η μεν κατάργηση της βαθμολογίας να πολλαπλασιάσει το σπεκάρισμα γιατί δεν θα υπάρχει πλέον η ενοχή ότι ίσως και να προσπαθώ να με βαθμολογούν οι άλλοι καλά δημιουργώντας συμπάθειες, το δε φόρουμ να πολλαπλασιάσει τα μαδομούνια γιατί δεν θα υπάρχει πλέον η ενοχή ότι σπαμάρουμε κάποιο λήμμα. Ουδέν καλόν αμιγές κακού κττμγ.

#42
σφυρίζων

Εσύ αναποφάσιστε Χαν άσε τα ντερριντάχτα και πάρε σαφή θέση για την βαθμολογία, μη χέσω κανάν αδόξαστο!

Βράστα

(σ.ς. θα μπορούμε και να μπινελικώνουμε (αλλά τουςφίλους μας μόνο) ελέυθερα και χωρίς αναστολές)

#43
Khan

Ο Κουβέλης του σλανγκρ έχω γίνει.

#44
soulto

Οι σλανγκαξίες ΚΤΓΜ:

  • Διαφωνίες, διχόνοιες, σφαγές, μανούρες, τσαμπουκαλίκια, σφυρίγματα, καυγάδες χάρη της δημιουργικοζωτικότητας, ελεύθερη έκφραση (με ή χωρίς χαβαλέ), έρευνα και πρωτοπορία, σπασίκλες, ταχτικόγκαβλοι αλλά και χαοτικοί, Κουβελόσλανγκοι και όχι, μικρόβια, βακτήρια, χιούμορ (all colors και όσο πιο κατεργασμένο γίνεται), ευγένεια (δεκτή και η απλή αστική) +1

  • Υπονοούμενα, ειρωνεία, προσβολές, διαστροφές λόγων, δίκη προθέσεων +3

  • Σοβαροφάνεια, επιστημοφάνεια, παγώνες, απουστείρωση πωσειπατέ;
#45
Khan

Well-put!

#46
vanias

soulto +2. Κι ως προς το φλέγον;

#47
soulto

Πωπώ, ξέχασα να πω οτι το εξαίσιο +3 είναι ευγενική χορηγία της δημιουργικότητας του Khan, από δω.

#48
soulto

τι εννοείς θείε;

#49
vanias

πως κουμπώνει η σλανγκαξία με τη βαθμολόγηση

#50
soulto

Έχω πει ευθαρσώς την υπέρ βαθμολόγησης γνώμη μου σε πλείστα όσα φόρα (προσπάθησα κιόλας να τα συμμαζέψω, αλλά δεν), όπως εδώ, εδώ αλλά κι εδώ (όπου έγινε και αρκετή κουβέντα για τη δίκη προθέσεων).

#51
vanias

οκ, για να μην πηδήσω σε συμπέρασμα ρώτησα. Άρα είναι θέμα υψηλών αξιών η ύπαρξη αξιολόγησης.

#52
Khan

Μια ηγουμενίντζα εξαγριωμένη που καταργήθηκε η βαθμολογία και υποβιβάστηκε. "Φέρτε μου τον στρατιωτικό κουρέα!", φέρεται να δήλωσε.

#53
donmhtsos

Παρακολουθώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον τη συζήτηση και θα τοποθετηθώ χωρίς να παραθέσω αποσπάσματα από προηγούμενες τοποθετήσεις, όχι από διάθεση να διαστρεβλώσω τα λεχθέντα, αλλά γιατί βρίσκω αντιπαραγωγικές τις αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Συνήθως ταμπουρωνόμαστε πίσω από μια θέση και δεν το κουνάμε ρούπι. Θα μιλήσω λοιπόν γενικά, όπως έχουν κατασταλάξει μέσα μου όλα όσα γράφτηκαν προηγουμένως και ζητώ εκ προοιμίου συγγνώμη αν, από δική μου παρανόηση, δεν αποδώσω σωστά κάποια απ' αυτά. Κάθε σχετική παρέμβαση, προς αποκατάσταση τυχόν (εκ μέρους μου) παρανοήσεων είναι ευπρόσδεκτη.

Κατ' αρχάς πιστεύω ότι βρίσκομαι σ' έναν χώρο ελεύθερης πνευματικής διακίνησης με βασικό αντικείμενο τη γλώσσα. Επί πλέον ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός στη συμμετοχή όλων όσοι ενδιαφέρονται, χωρίς περιορισμούς (εκτός φυσικά απ' αυτούς που αναφέρονται στους όρους χρήσης και αφορούν νομικά κυρίως θέματα). Μοιραία λοιπόν συγκατοικούν εδώ ετερόκλητα στοιχεία, τόσο από πλευράς προθέσεων (π.χ. χαβαλεδιάρηδες), όσο και από πλευράς επιπέδου και γνώσεων, με φυσικό επακόλουθο να βρίσκονται μαζί ανακατεμένα τα «διαμάντια» με τα «μπάζα». Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας, αλλά και η μεγάλη δύναμη του σάη. Διαφορετικά θα ήταν (πιθανώς) ένα κλειστό club κάποιων «ειδικών», που θα χρειαζόταν κάποιες δεκαετίες για να φτάσει από το Α στο Β. Αν και δεν είμαι ειδικός (όπως έχω ξαναπεί σπούδασα χημικός μηχανικός, αλλά είχα την τύχη να μάθω τη γλώσσα σε καιρούς χαλεπούς μεν (επί χούντας), αλλά από δασκάλους με μεράκι και φιλότιμο που, εκτός απ’ τη Γραμματική του Τζαρτζάνου, μας δίδαξαν και μας μάθανε ν’ αγαπάμε τον Παπαδιαμάντη, τον Βενέζη, τον Μυριβήλη, τον Καζαντζάκη, τον Μακρυγιάννη, τον Σεφέρη και τον Ελύτη) πιστεύω ότι το σάη κρύβει μέσα του μεγάλο πλούτο. Όποιος θέλει να τον εκμεταλλευτεί, όμως, δεν θα έχει εύκολο έργο. Θα πρέπει να «σκάψει» και να «κοσκινίσει» πολύ για να ξεχωρίσει τα «διαμάντια» από τα «μπάζα». Συνεπώς το σάη, «εκ κατασκευής», δεν μπορεί να γίνει ένας επιστημονικός, γλωσσολογικός χώρος, ούτε καν να δώσει εύκολα και άκοπα στοιχεία σε κάποιους ερευνητές ή μελετητές της γλώσσας. Μπορεί, όμως κάλλιστα, να δώσει υλικό, σε όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά και κυρίως να κοπιάσει.

Το κυριότερο δε, να διασώσει κομμάτια γλωσσικού πλούτου που μπορεί να χαθούν για πάντα.

Πιθανόν να ρωτήσει κάποιος τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα της βαθμολογίας. Πιστεύω πως η (όποια) βαθμολογία μπορεί να βοηθήσει λίγο στο «κοσκίνισμα». Επίσης μπορεί να αυξηθεί η ποσότητα και η ποιότητα του «μεταλλεύματος», κρίνοντας πάντα από προσωπική σκοπιά. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την προηγούμενη εμπειρία για ν’ αποφευχθούν τα «μουτζοπιασίματα». (Πάντως, κατά τη σχετικά πρόσφατη παρουσία μου δεν διαπίστωσα τέτοια φαινόμενα).Επί παραδείγματι μπορούμε να έχουμε μόνο θετικές ψήφους , όπως αναφέρθηκε παραπάνω ή κάποιο άλλο σύστημα «υπό δοκιμήν» για κάποιο διάστημα και το ξαναβλέπουμε. Μεγάλα παιδιά είμαστε (εγώ παραείμαι) και μπορούμε να το κουλαντρίσουμε, πιστεύω.

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω μια πρόταση που είχα κάνει λίγο πριν την ανανέωση του σάη: μια συνεύρεση για καφέ, ποτό, μεζέ ή ό,τι ήθελε προκύψει (υπ’ όψιν, γρατζουνάω λίγο τρίχορδο και, από κάτι που διάβασα παραπάνω, κάποιος ή κάποιοι ασχολούνται με κιθάρα).

#54
soulto

ΔονΜήτσο αγαπώ ότι λες, μέχρι κεραίας!

#55
σφυρίζων

Σωραίος, Δων!!

#56
soulto

Αγαπητέ θείε Βάνια, προφανως θεωρώ υψηλότερες αξίες τις, δημιουργικοτητα, ζωτικότητα, ελεύθερη έκφραση, έρευνα και πρωτοπορία, χάος, μικρόβια, βακτήρια, χιούμορ, ευγένεια, αλλά κι οι Διαφωνίες, διχόνοιες, σφαγές, μανούρες, τσαμπουκαλίκια, σφυρίγματα, καυγάδες, σπασίκλες, ταχτικόγκαβλοι αλλά και χαοτικοί, Κουβελόσλανγκοι και όχι, είναι στο πρόγραμμα και μ' αυτό θα πορευτούμε!!

#57
σφυρίζων

Ξέχασες τις μελισσούλες!

#58
soulto

που πας ωρε Καραμήτρο χωρίς

#59
σφυρίζων

Προστίθεται και ο HardcoreGR στους σλάνγκου στους φίλους τση βαθμολογίας.

#60
betatzis

Εμένα τελικά δεν μ΄ αρέσουνε οι πολλές δημοκρατικότητες (στις ιστοσελίδες). Οδηγούνε στο μπάχαλο, οδηγήσανε στο παρελθόν, και δεν μ΄ αρέσει το μπάχαλο. Δεν βρίσκω νόημα να μετράμε ψήφους για το ποιανού του αρέσει η βαθμολογία και ποιανού δεν του αρέσει. Η βαθμολογία κόπηκε και τέλος, αυτό είναι και σ΄ όποιον αρέσει. Μ΄ αρέσει που υπάρχει μια ομάδα που παίρνει αποφάσεις και τις εφαρμόζει και απλά τυχαίνει να συμφωνώ με όλες τις αποφάσεις της, μέχρι τώρα (εδώ όποιος θέλει και επιμένει, ας μετρήσει την ψήφο μου κατά της βαθμολογίας. Μόνο όμως για δική του ευχαρίστηση, όχι για ν΄ αλλάξει μια απόφαση που έχει ήδη εφαρμοστεί). Μ΄ αρέσει που κάποιοι πήρανε επιτέλους την απόφαση να δώσουνε ένα συγκεκριμένο στίγμα στον ιστότοπο και μ΄ αρέσει αυτό το στίγμα. Και είναι ένα στίγμα/χαρακτήρας, όπως θέλετε πείτε το, που δεν αποκλείει κανέναν απολύτως χρήστη, όλοι μπορούνε να συμμετάσχουμε με τον τρόπο που αρέσει στον καθένα. Αρκεί να τηρούμε τον πιο ελάχιστο κανόνα, να περιέχει έναν ορισμό ο ορισμός μας. ΄Αμα δεν θέλουμε ούτε αυτό, ε, τότε προφανώς βρισκόμαστε σε μια ιστοσελίδα που δεν μας ταιριάζει, και καλύτερα να ψάξουμε να βρούμε άλλη. (υπάρχουν για όλα τα γούστα). Κατά τα άλλα, ο νέος ιστότοπος έχει και φόρουμ για να κουβεντιάζουμε, και να τσακωνόμαστε άμα γουστάρουμε, έχει και σχόλια, έχει και μήδια να ανεβάζουμε ό,τι φωτογραφία θέλουμε, τον πατέρα του και τη μάνα του έχει. Τι πιο ουσιαστικά δημοκρατικό από αυτό ;;;

Όμως όχι, σε κάποιους χρήστες δεν αρέσει ούτε αυτό, θέλουνε ντε και καλά να επιβάλουνε το δικό τους στίγμα. Τα θέλουνε όοοολα δικά τους. Είναι σαν ένα πάρκο που έχει χώρο να παίξουμε όλοι, χαβαλεδιάρηδες, κομπογιαννίτες, μελισσούλες, σούλες φροσούλες και άλλα φρούτα που πιθανόν δεν έχουν ακόμα χαρτογραφηθεί. Έχει παιδική χαρά να παίζουν τα παιδάκια, έχει και παρατηρητήριο πουλιών για τους ερασιτέχνες ορνιθολόγους. Ας μην θέλουμε οι μισοί να διώξουμε τους άλλους μισούς με την συμπεριφορά μας, μετατρέποντας όοοοολο το πάρκο σε παιδική χαρά και διώχνοντας τους ερασιτέχνες ορνιθολόγους, τους συλλέκτες πεταλούδων και τις γριές που μαζεύουνε ραδίκια και βρούβες για το μεσημεριανό τους. Ας μην θέλουμε να επιβάλλουμε ντε και καλά το στίγμα μας.