1. Στην Auto/moto σλανγκ, είναι η πλαγιολίσθηση του πίσω μέρους του οχήματος (κώλος) πάνω σε στροφή, η οποία επιτυγχάνεται με παίξιμο με το γκάζι και με ξαφνικές τιμονιές, συνήθως και με χρήση χειροφρένου (χειροφρενιά). Αγγλιστί fishtailing είναι η καθαυτό κωλιά (και καλά η κίνηση μοιάζει με το πλάγιο πηγαινέλα της ουράς του ψαριού), ενώ drifting είναι η συνολική πλαγιολίσθηση (δες εδώ αναλυτικώς για την ορολογία του drifting και εδώ για την πλαγιολίσθηση). Στη Λεξιλογία βλέπω ότι το fishtailing στα ελληνικά λέγεται και φιδάκι ή και ψαράκι. (Ανάλογα ισχύουν και για τις μηχανές).

  2. Κάπως πιο κυριολεκτικά, είναι ένα χτύπημα που δίνουμε με τον κώλο μας, λ.χ. για να κλείσουμε την πόρτα. Μια ειδική περίπτωση αποτελεί η κωλιά στο μπάσκετ, που πρόκειται για ένα αντικανονικό σκριν, όπου ο αμυνόμενος προσπαθεί να μπλοκάρει με τον κώλο τον επιτιθέμενο ή και να τον γαμήσει με τον κώλο. Είναι φάουλ, αλλά δεν δίνεται πάντα. Εδώ το δίνει και με τη σημασία του «χτυπήματος της παλάμης στους γλουτούς», πρόκειται δηλαδή για το γνωστό μας κωλοσκάμπιλο ή κωλοχτύπα, που συνηθίζουν οι καφροσέξουαλ επίδοξοι γαμαωδέρνουλες, όμως δεν το έχω ακούσει ή βρει στο γούγλη με αυτή τη σημασία.

1.α. Και του φεύγει μαλάκα πάνω στην κωλιά, και καρφώνεται στην κολόνα μπροστά στο καφέ. Να μας έχει φύγει όλους το κλαπέτο μιλάμε... (Βικάρειο παράδειγμα στα σχόλια στο κωλίδια).

β. Ο νεοέλλην και το αυτοκίνητο – Σπουδή. Οταν το αυτοκίνητο εισέβαλε στη ζωή του νεοέλληνα ( με κωλιές, παντιές, και τούμπες και σπιναρίσματα…).

γ. (Ινσέψιο εδώ):
Ο Κόλλιας κάνει «κωλιές». Όλα τα είχε τούτη η χώρα, δήμαρχο-καμικάζι όχι. Ο λόγος για τον πρώτο πολίτη της Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο οποίος κάθε βράδυ, αφού βγάλει το κομψό και σικ δημαρχιακό του «κοστούμι», πετάξει και τη γραβάτα, βάζει κάτι πιο ανάλαφρο και τρέχει στους δρόμους του δήμου του για να δώσει την εκκίνηση σε κόντρες μηχανόβιων. Απορία στήλης: Αν συμβεί κανένα δυστύχημα (ατύχημα με νεκρό, Κώστα μου), θα πάρετε καμιά ευθύνη, ή από δήμαρχος-καμικάζι θα το παίζετε «Κινέζος»;

δ. Δείτε το σπάνιο βίντεο με τις κωλιές του διαστημικού οχήματος στη σελήνη. Έτσι εξηγούνται τα αποτυπώματα ρόδας που βλέπουμε με το τηλεσκόπιο.

2.α. Το ότι πετάει κωλιές ο Μπατίστ δεν αθωώνει τους υπόλοιπους παίκτες να κάνουν ό,τι θέλουν στα σκριν. (Από μπασκετικό φόρουμ).

β. Τον πλάκωσε στις κωλιές.

γ. -Αηδίαααα, αυτή δεν τρίβει τον κώλο της, του ρίχνει κανονικιές κωλιές στα μούτρα!! Θα συμφωνήσω με την Μπέτυ, παρακινδυνευμένος ο χορός. :lol: -Υπαρχουν και κοπροφιλοι,να σεβαστουμε την ιδιαιτεροτητα τους.

Διαστημικές κωλιές (από Khan, 03/01/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Η πληθωρική και ζουμερή (μα σε καμία περίπτωση χοντρή) κωλάρα.

Προέλευση: Συμπαρασύρθηκε από την λέξη μπούτια δίπλα στην οποία συναντάται.

Προσοχή! Ποτέ μόνη της, παρά μόνο μαζί με τη λέξη μπούτια. Eξαίρεση: Στη φράση «Και γαμώ τα κώλια» μπορεί να σταθεί ως ανεξάρτητη.

- Φίλε, σ' άρεσε το Μαρινάκι;
- Αν μ' άρεσε λέει; Τι σωματάρα ήταν αυτή! Μπούτια, κώλια... τα πάντα όλα!
- Καλά, ηρέμησε, σου βγήκε από τον γιακά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία