Στη συγκεκριμένη περίπτωση σλανγκίζουμε, την κλασσική έννοια για το εικονοστάσι, που αφορά, την μεγάλου ύψους κατασκευή, που χωρίζει το Άγιο Bήμα, από τον κεντρικό χώρο ενός χριστιανικού ναού, που κοσμείται με πληθώρα λατρευτικών εικόνων.

Μιλάμε για το τέμπλο του ναού δηλαδή. Καλά και άγια αυτά. Εδώ όμως...για τι πράγμα μιλάμε; E, εδώ κάνουμε την ανατροπή...

Ο όρος έχει, είτε χιουμοριστική, είτε απαξιωτική χροιά, και αναφέρεται στην επιφάνεια εργασίας (ντέσκτοπ) του Η/Υ κάποιου, που είναι τιγκα απ' τα εικονίδια (αρχείων, συντομεύσεων, κλπ), ώστε... και καλά, να φέρνει σε εικονοστάσι. Λέμε τώρα..!

Ενα βαρυφορτωμένο ντέσκτοπ συμβάλλει στη μεγαλύτερη κατανάλωση πόρων συστήματος, επιβραδύνει τη λειτουργία του Η/Υ και κάνει δυσκολότερο τον εντοπισμό κάποιου αρχείου εντός της επιφανείας του.

Πολλοί λένε πως, ένα ατακτοποίητο ντέσκτοπ, αντανακλά ανοργανωσιά που εκδηλώνεται από τον κάτοχο του Η/Υ, στο περιβάλλον του (π.χ: περιβάλλον διαμονής, εργασίας, κλπ).

Αυτοί δε, παραφράζοντας τον Αίσωπο λένε: Δείξε μου το ντέσκτοπ του Η/Υ σου, να σου πώ πόσο οργανωμένος και τακτοποιημένος είσαι, γενικότερα. Αν είναι εικονοστάσι...τότε, κλάφτα Χαράλαμπε.

  1. Απαξιωτική χροιά
    Προϊστάμενος:
    - Σουλούπωσε ρε εσύ λίγο το ντέσκτοπ του υπολογιστή σου. Εικονοστάσι το έκανες. Πώς να μην αργεί μετά το σύστημα σου; Τσαντίζομαι που το βλέπω έτσι....

  2. Απαξιωτική χροιά
    Προϊστάμενος:
    - Καλά ρε φίλε, αν θελήσεις να βρεις στα γρήγορα ένα αρχείο, σ' όλο αυτό το πέλαγος εικονιδίων που 'έχεις πετάξει στο ντέσκτοπ, του υπολογιστή σου, πως θα το βρεις; Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αίτηση στον ΟΗΕ πρέπει να κάνουμε. Ντέσκτοπ είναι αυτό ή εικονοστάσι;

  3. Χιουμοριστική χροιά
    - Πω πω τι εικονοστάσι είναι αυτό ρε εσύ; Μόλις το είδα πήγα να κάνω το σταυρό μου...χα χα χα

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία