Φτάνω στα όριά μου ή και τα ξεπερνάω. Τα όρια νοούνται συνήθως ανοχής, αντοχής, υπομονής, αλλά και απόδοσης.

Το πιράκι είναι υποκοριστικό του πίρος, ο οποίος γράφεται και με έψιλον γιώτα, εξού και η γραφή χτυπάω πειράκια. Γράφεται όμως και χτυπάω πυράκια παρετυμολογημένα απ' το πυρ. Τέλος, ως συνήθως σε παρόμοιες εκφράσεις, το χτυπάω μπορεί να αντικατασταθεί από το βαράω.

Η παρούσα είναι μία από τις μπόλικες συνώνυμες λαϊμπνίτσειες καρτεσιανές εκφράσεις (ο άνθρωπος δεν είναι παρά μία μηχανή) που κυκλοφορούν: βαράω τιλτ, χτυπάω κόκκινα, χτυπάω μπιέλα, χτυπάω στρόφαλο.

  1. Και το ερώτημά μου είναι: είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός ως «μηχανή» το maximum των δυνατοτήτων του με τις μεταγραφές των Σπανούλη, Ζίζιτς, Περπέρογλου, Ουίνστον; Μήπως πάλι ο Σάρας είναι η παραγωγική μονάδα που θα οδηγήσει τον «κινητήρα» σε maximum λειτουργία ή υπάρχει ενδεχόμενο να αποτελεί την πλεονάζουσα παραγωγική μονάδα η οποία θα κάνει τον κινητήρα να «χτυπήσει πιράκια»; (από φόρουμ)

  2. Μην λεμε για μαθηματα αγωνιστικης οδηγησης γιατι κατι με πιανει, βαραω πειρακια πως το λενε! Διαφωνω καθετως σε αυτο δεν πας να [έχεις] κανει 1000 μαθηματα αν δεν το εχεις μεσα σου δεν γινεται τιποτα.. (από φόρουμ)

  3. Περνω τους κωδικους μπαινω στο my.otenet.gr για να ορισω username και pass και μετα παω στο router να τα περασω.....οσο και αν πατουσα APPLY δεν τα επαιρνε.....του κανω fimware update βαζοντας την ver 1.35 RC24 δοκιμαζω και παλι αλλα τιποτα.....παταω το reset και επιτελους μετα δεχτηκε τους κωδικους καθως και τις υπολοιπες ρυθμισεις.....το προβλημα ειναι οτι δεν κανει μονο του connect.....ενω παλια εκανε μονο του.....αν πχ εχουμε μια διακοπη ρευματος και κλεισει το router οταν θα ανοιξει και παλι ο μονος τροπος για να συνδεθει ειναι να μπω στο webinterface του ρουτερ και να πατησω connect....υπαρχει καποια λυση; ειναι καποια ρυθμιση που μου ξεφευγει και πρεπει να την κανω; Η ετσι απλα μαλλον χτυπησε πυρακια το router;!! (από φόρουμ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία