Η έκφραση εκφέρεται όταν διαπιστώσουμε πως κάποιος γνωρίζει... πολλές εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να μεταβεί αποτελεσματικά από πολλούς διαφορετικούς προορισμούς σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς.

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για αποτελεσματικότητα;

Εννοούμε πως αυτός είναι ικανός να συνυπολογίζει σε dt, παραμέτρους που αφορούν: - γρήγορη πρόσβαση
- σύντομη πρόσβαση
- γνώση εμποδίων (δύσκολες ώρες πρόσβασης, εκτέλεση έργων, κλπ)
- αλλαγή δρομολογίου σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής εξαιτίας αστάθμητων παραμέτρων, με συνυπολογισμό των παραπάνω παραμέτρων (π.χ: ταχύτερη, συντομότερη πρόσβαση), στο νέο σχεδιασμό, κλπ.

Όταν διαπιστώνουμε τα παραπάνω, εκπλησσόμαστε για τις σούπερ δυνατότητές του σ΄αυτόν τον τομέα. Μας δίνει την εντύπωση πως έχει ενσωματωμένο gps (δες, δες) στο μυαλό του.

Και εκφέροντας την ατάκα, εκφράζουμε θαυμασμό μας για αυτές του τις δυνατότητες.

Διάλογος υπαλλήλων:
- Χθες, ήταν να πάω με τον Πέτρο σε έναν πελάτη. Μόλις φύγαμε από κει μας πήρε ο προϊστάμενος στο τηλέφωνο για να μας ζητήσει να πάμε και σε άλλον. Αυτό το έκανε τέσσερις πέντε φορές. Εν τω μεταξύ, ο ένας απ΄τον άλλο απείχε έτη φωτός. Μη στα πολυλογώ. Ο Πέτρος, ήξερε σε κάθε περίπτωση τον συντομότερο δρόμο, ήξερε ποιο δρόμο να αποφύγει, τι εμπόδια θα συναντήσει, τα πάντα. Για πότε κάναμε όλες αυτές τις διαδρομές ούτε που κατάλαβα. - Μα καλά,... gps έχει στο κεφάλι του;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία