Χρησιμοποιείται και ως πολύ βαριά σεξιστική βρισιά για ερωμένη/ο, που θεωρείται καφρικώς ότι χρησιμοποιείται ως δοχείο εκκένωσης των σεξουαλικών εκκρίσεων, τ. σπερματοδοχείο, σπερματοκανάτα και άλλες παρόμοιες καφρο-κίνκι καταστάσεις.

- Σιγά τον μπιντέ που γαμάς, όλη η γειτονιά την έχει χύσει! (Από την ίνσταντ καλτ ταινία «Με την Ψυχή στο Στόμα» του Γιάννη Οικονομίδη, προφανώς πρόκειται για διάλογο με μαλάκα τάκη).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

H γκαζόζα.

Στις 11 να είσαι ντυμένη πλυμένη και να έχεις κάνει μπιντέ!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Άλλη μία από τις ονομασίες της γνωστής πλατείας της Αθήνας. Το Κολωνάκι αποκαλέστηκε «μπιντές» κατά τη δεκαετία 50-60, τότε που υπήρχε ένα δρομάκι εκεί όπου τώρα βρίσκεται το πέρασμα των πεζών ανάμεσα στο κτίριο της Λυκόβρυσης και τα καθίσματα των καφεστιατορίων. Το εναπομένον σχήμα της μικροπλατείας που δημιουργούνταν εκεί, θύμιζε μπιντέ και απ' αυτό πήρε το όνομά της και η όλη πλατεία γενικά.

Δες και Σκομπία, Κολωνάκα.

 1. O Λεωνίδας Xρηστάκης -ή αλλιώς Λεό Kρις-, φιγούρα της εποχής (όλων των εποχών) στον πρωτευουσιάνικο μικρόκοσμο, στο βιβλίο του «O κύριος Aθήναι» (εκδ. Δελφίνι) «χαρτογραφεί» τη διάσημη πλατεία. Tο ζαχαροπλαστείο «Eλληνικόν», απέναντι το cafe-ζαχαροπλαστείο «Carissimo» στη γωνία πλατείας και Tσακάλωφ, στην αντίστοιχη γωνία με την Aναγνωστοπούλου το γαλακτοπωλείο «Λυκόβρυση». Mεταξύ Σκουφά και Tσακάλωφ, το καφενείο «Eλλάς». Kαι ο «μπιντές» στη μέση της «άνω πλατείας Kολωνακίου», με τα τραπεζάκια των τριών. «Mπιντέ» το ονόμασε ο Mίνως Aργυράκης λόγω σχήματος. Όλοι περνάνε από τον «μπιντέ», για να ακολουθήσουν τους «μέντορες», τα φωτεινά μυαλά της εποχής. εδώ

 2. Τα περισσότερα σχέδια Νόμων οι μεγαλύτερες αποφάσεις
  Πολιτικού Χαφιεδικού Ρουφιανικού ή άλλου περιεχομένου
  έχουν ληφθεί στη Μικρή Βουλή της
  Πλατείας Μπιντέ (Κολωνακίου)
  όπως την έλεγαν παλιοί Κοσμικοί και Λαϊκοί Αθηναίοι
  λόγω του σχήματος.....αλλά και της ουσίας.

 3. Ο Καραμανλής, που ζούσε σε μικροαστικό διαμέρισμα στο Κολωνάκι, δεν είχε καμιά εκτίμηση στους μπουρζουά και στους MareRazis αργόσχολους του «μπιντέ»της πλατείας, θεωρώντας τους καρκίνωμα της πολιτείας.

όλα από το νέτι

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο αηδιαστικός βλάκας.

Άντε πάγαινε ρε μπιντέ!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία