Η φράση, οφείλει τη διάδοση της, στη διαφήμιση του απορρυπαντικού, Ariel Jet, του απορρυπαντικού που διατίθεται, τους ασυναγώνιστους μπλε και πράσινους κόκκους.

Αυτό το απορρυπαντικό υποσχόταν, μέσω του γνωστού σλόγκαν, «το μόνο με μπλε και πράσινους κόκκους», πως μέσω της συνεργασίας τους, θα επερχόταν η... κάθαρση και τα ρούχα θα γίνονταν πεντακάθαρα.

Ο όρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1) Επειδή οι συντελεστές της κάθαρσης, είναι κόκκοι του ίδιου απορρυπαντικού, εκφέροντας τον όρο, είναι σα να λέμε πως, η ΝΔ (μπλε κόκκοι) και το ΠΑΣΟΚ (πράσινοι κόκκοι), πρεσβεύουν στην ουσία, τα ίδια, ενώ προσπαθούν μέσω της ανάληψης της εξουσίας να καθαρίσουν τη... μπάζα.

2) Μιλώντας για μπλε και πράσινους κόκκους απορρυπαντικού, μιλάμε για θέματα, που αφορούν θέματα διαπλοκής, με τη συμμετοχή, ή την ανοχή, γαλάζιων και πράσινων πολιτικών παραγόντων της χώρας μας, με στόχο το καθάρισμα... της μπάζας.

3) Μιλάμε για κάποιο κόμμα, ή κάποια πολιτική κίνηση, στη χώρα μας, έξω από το μπλοκ του δικομματισμού (π.χ.: μαρξιστική κίνηση), διανθισμένη με ιδέες, ή πρακτικές, των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Σχετικά λήμματα: Φυλή των Μασάει, νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη, στη μάσα ενωμένοι, στον αγώνα χωριστά, μίζα.

  1. Είναι αλήθεια λοιπόν! Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς να την αρνηθεί! Από τους 9.888.000 Έλληνες ψηφοφόρους το 80% ψήφισε πάλι με μπλε και πράσινους κόκκους. Δηλαδή, 8 στους 10 Έλληνες που σηκώθηκαν και πήγαν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν επέλεξαν ARIEL και πάλι. Είναι δυνατόν να μην φοβάμαι πια ότι θα μας καθαρίσουν;

Αλλά δεν πειράζει..Αυτοί είμαστε αυτοί μας αξίζουν.Τι κι αν 29 κατασκευαστές κοινωνιών συνιστούν SKIP..Εμείς είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ..!
Δες

  1. Σκάνδαλο Siemens με μπλε και πράσινους κόκκους. Δες

  2. Μαρξισμός 2008, με μπλε και πράσινους κόκκους.
    Δες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία