(συμπληρωματικός ορισμός του ήδη υπάρχοντος)

Συνήθως απαντάται ως έκφραση: «τρώω (την) πετριά», «έχω (μια) πετριά».

Συνώνυμα: - μεγάλη έκπληξη από μια βλακεία (παρ. 1)
- έφαγα φρίκη (παρ. 2)
- φλασιά (παρ. 3)
- «με πήραν τα σκάγια / τα φλόκια» (παρ. 4)
- βίδα, μούρλα (παρ. 5)

Το άχρηστο σχόλιο της ημέρας*: προσώπικλυ, η έκφραση «τρώω την πετριά» μου θυμίζει εκείνο το επεισόδιο στον Αστερίξ, όταν ο Οβελίξ είχα πάθει αμνησία επειδή είχε πέσει ένα μενίρ πάνω στο κεφάλι του.

  1. Δε χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω από πού την έφαγα την πετριά με τα σχόλια. όμως τώρα τελευταία έχω φάει και άλλες (μερικές ήταν και από μάρμαρο... )

  2. Μπορεί να «φταίει» και η τελευταία πετριά που έφαγα. Η σκαλιά, η μαρμαριά... τέλος πάντων το καινούριο μου συναπάντημα με το θάνατο. Που μου έδωσε να καταλάβω ότι σήμερα ζω και αύριο μπορεί να καμαρώνω τα ραδίκια ανάποδα.

  3. Εφαγα μια πετριά ........ και σκέφτηκα .........
    Γιατί να μην κάνουμε μια ωραία εκδρομούλα στην Πελοπόνησσο ;;;

  4. Για να ξεχάσω, να μη νοιώθω τυψεις που κάποιον ενόχλησε ένα ουστ που είπα στην κυρα της Σορβόννης! Και το κακό είναι που σιγά μη προσβαλόταν εκείνη αν το ακουγε! Πήγε κι έπεσε σε σένα και ώς παράπλευρη απώλεια εφαγες την πετριά!

(από το νέτι)

  1. Την έχει την πετριά του το άτομο, δεν το συζητώ!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η έμμονη ιδέα. Η φανατική προσήλωση σε κάτι, ιδιαίτερα όταν αυτή οδηγεί σε εκκεντρική συμπεριφορά. Αν κάποιος φάει μια πέτρα στο κεφάλι θα ζαλιστεί ή και θα χάσει τις αισθήσεις του και όταν συνέλθει θα συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα - από εκεί μάλλον βγαίνει.

Συνώνυμα είναι η λόξα, η τρέλα με κάτι.

  1. Έχει μεγάλη πετριά με το ψάρεμα. Κάθε μέρα τέσσερις το πρωί ξυπνάει. Και δεν μπορείς να φανταστείς τι λεφτά ξοδεύει - καλάμια, δολώματα και ξέρω 'γω τι άλλο.

  2. Καλό κορίτσι η Παναγιώτα, δε λέω, αλλά από τότε που πήγε εκείνο το ταξίδι στην Ινδία άρπαξε χοντρή πετριά με τις θρησκείες. Όλη μέρα καίει λιβάνια και λέει Ομμμμ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία