Πολύ όμορφη γυναίκα για την ηλικία της (καθώς δεν την έχει δει ποτέ κανείς εικάζεται ότι είναι άντρας, εξ ου και οι καλές γνώσεις προγραμματισμού), διανύει την 6η δεκαετία της, γνωστή hackerou, σύζυγος γνωστού δημοσιογράφου (2ος σύζυγος), πρώην διαμένουσα στην Ήπειρο, πορτογαλικής καταγωγής και νυν διαμένουσα στο Ισραήλ, καθότι σύζυγος διπλωματικού ακολούθου (3ος σύζυγος). Διδάκτωρ Εκτιμητής έργων τέχνης, μεταφράστρια θεατρικών έργων και πρόεδρος γκαλερί στο Παρίσι. Για 2ετία διενέργησε έρευνα για χάρη αμερικάνικης πολυεθνικής εκδοτικής εταιρείας με θέμα το προφίλ των σύγχρονων χρηστών του ίντερνετ.

Ξέρεις πολύ καλά από υπολογιστές όπως η φάτσα κάρτα.

Κανονικά θα το διαγράφαμε αλλά είπαμε να τ' αφήσουμε μπας και καταλάβουμε κάποτε τι θέλει να πει ο ποιητής. Συν επειδή μας άρεσε αυτό το 'πρόεδρος γκαλερί στο Παρίσι'. Συν γιατί μερικά από τα σχόλια τα σπάνε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ακριβώς μπροστά, ενώπιον, σε πρώτο πλάνο (τοπικό επίρρημα).

Η προέλευση της φράσης πιθανό να προέρχεται από το ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα την επίδειξη κάρτας σε παίκτη από το διαιτητή, η οποία οφείλει να γίνεται με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο.

  1. [...] με ενοχλεί η σελίδα του [...], που μου βγάζει φάτσα κάρτα τα εθνικά σύμβολα —σημαίες και μακεδονίες—, με τα οποία λόγω ιδεών δεν τα πάω και τόσο καλά... Αλλά ας κάνει ότι θέλει το παιδί. (από συζήτηση στη Βικιπαίδεια)

  2. Περίπτερο φάτσα κάρτα στην παραλία Ωρεών: Πολλές διαμαρτυρίες είχαμε από τους Ωρεούς για την εγκατάσταση του περιπτέρου [...] ακριβώς δίπλα από την προβλήτα και στο μέσον του δρόμου που το καλοκαίρι σφύζει από κίνηση. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι είναι αντιαισθητικό και δε βοηθά την τουριστική εικόνα της παραλίας. (από τον Σερβιτόρο της Εύβοιας)

  3. Συναγερμός έχει σημάνει στην Ρόδο μετά την ανακοίνωση ότι ανώριμος ιδιώτης άφησε ελεύθερο έναν πύθωνα μήκους 5 μέτρων σε δασική περιοχή του Ασκληπειού. [...] οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ για την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά για καλό και για κακό ας είναι όλοι προσεκτικοί. Δεν είναι και λίγο να έρθεις φάτσα κάρτα με έναν πύθωνα στα καλά καθούμενα! (από το newsfilter.gr)

(από vikar, 29/05/09)

Φάτσα με φάτσα: φάτσα κάρτα, φάτσα μπάτσα, φάτσα παρτίδα, φάτσα φιγούρα, φάτσα φόρα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία