Α) Ο όρος αναφέρεται σε περίπτωση που θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε γαμημένη.

Αναλυτικότερα, μιλάμε :
- Για μια εξαιρετικά απρόσμενη δυσμενή κατάσταση, που έχει πολύ μικρή, αλλά όχι μηδενική, πιθανότητα εμφάνισης. Μιλάμε για... κεραυνοβόλημα. Για... μεγάλη γκαντεμιά που μπορεί να συμβεί σε κάποιον (βλ. παρ. 1).
- Για δυσκολίες ή αυξημένες απαιτήσεις υλοποίησης / πραγματοποίησης κάποιου γεγονότος, εξαιτίας κάποιων ειδικών περιστάσεων (βλ. παρ. 2,3).

Β) Ο όρος αναφέρεται σε μια σπάνια εξαιρετική περίπτωση. Μιλάμε για μια περίπτωση που μπορεί να χαρακτηριστεί και... γαμώ τις περιπτώσεις. Μιλάμε για μια σπάνια ευκαιρία, για μια ανέλπιστη εύνοια της τύχης (βλ. παρ. 4).

Αν δεν αξιολογήσουμε καταλλήλως τις πληροφορίες που θέλουν θετική κάποια γαμοπερίπτωση, μπορεί να οδηγηθούμε σε γαμοπερίπτωση της προηγούμενης κατηγορίας (βλ. παρ. 4).

Σημείωση:

Όπως διακρίνεται εκ των παραπάνω, και οι δύο αυτές ξεχωριστές περιπτώσεις δεν είναι συχνές στην εμφάνιση, ενώ παράλληλα αναφέρονται σε ακραίες καταστάσεις.

  1. H καλπάζουσα λευχαιμία είναι μια ιδιάζουσα γαμωπερίπτωση,πρέπει να είσαι αρκετά άτυχος. Τι να κάνουμε, δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να θεραπεύσουμε το θάνατο..
    Δες εδώ

  2. Μίλησα με το τελωνείο, ο τυπάς μου είπε ότι θέλει την απόδειξη για να τα φορολογήσει, βαζει 18% στην τιμή κάθε προϊόντος + μερικά ακόμα ανάλογα την κατηγορία. Του είπα φοιτητής είμαι δεν θέλω να τα εμπορευτώ κτλ αλλά μου λέει δυστυχώς δεν γίνεται τπτ, πέσαμε και στην γαμωπερίπτωση των Ολυμπιακών γμτ!!!
    Δες εδώ

  3. - Πού λες να πάμε το Σαββάτο; - Έχω αποθυμήσει ρε γμτ φραπενείο. Αλλά, το Σάββατο, ρε γμτ, παίζει να 'ναι και παραμονή εκλογών. Πολύ γαμοπερίπτωση δικέ μου. Δεν ξέρω αν θα βρούμε φραπενείο ανοιχτό.
    - Ε... όλο και κάποιο θα εφημερεύει. Σκέψου θετικά.

  4. - Σου έχω σίγουρες κάτι μετοχές, που αν τις παίξεις θα χεστείς στο τάληρο. Μιλάμε για τη... γαμωπερίπτωση. Παίξε και δε θα χάσεις. Χώσε ό,τι λεφτά έχεις.
    - Γαμοπερίπτωση θά 'ναι. Δεν το συζητώ. Αλλά δεν ξέρω αν θά 'ναι της μορφής που περιγράφεις.

Η σωστή ορθογραφία της λέξης είναι η πρώτη, αλλά καθώς στο διαδίκτυο απαντά (και) με τη δεύτερη, διατηρήθηκε στο λήμμα.

Λέξεις με ρήμα για πρώτο συστατικό: αλλαξοκωλιά, γαμο-, γαμογελώ, γαμολεβιές, γαμοπαίδι, γαμοπερίπτωση, γαμοπιλώθω, γαμόπουστας, γαμοσείρι, γαμοσπέρνω, γαμοσταυρίδι, γαμοτζάζ, γαμόφλαρος, γαμοχέρουλα, γλειφομούνι, γλειφοκώλι, γλειφοπούτσι, ζαλαρχίδης, κλασομούνι, κλαψομούνης, κοψοχρονιά, λαχταροψώλα, μαδομούνι, σπαζαρχίδης / σπασαρχίδης, σπασικαύλιος, σπασοκλαμπάνιας, τρεχέδειπνος

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία