Όταν μια οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση πάρει ιδιαίτερα στραβή τροπή, καταλήγοντας σε ιλαροτραγικό φιάσκο.

Η έκφραση ανάγεται σε περιπλανώμενους θιάσους τσιγγάνων με ζώα που όργωναν την επαρχία τον προηγούμενο αιώνα. Η αποκορύφωση της γκροτέσκας τους επιθεώρησης επήρχετο με την γαμήλια τελετή μιας μαϊμούς, η οποία φορούσε νυφικό και έφερε ανθοδέσμη και όλα τα συναφή παραφερνάλια.

Βλ. επίσης: του Κουτρούλη ο γάμος, θα γίνει Τζιώτικο ραβαΐσι, το έλα να δεις, σκηνές απείρου κάλλους.

- Αν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των βουλευτικών εκλογών, θα γίνει της μαϊμούς ο γάμος και ύστερα το πράγμα δεν θα μαζεύεται με τίποτε.
(Από το Ποντίκι)

- Από το 1989 και έπειτα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και γίνεται ο γάμος της μαϊμούς [...] η εν Ελλάδι - ιδιωτική πια τηλεόραση - ανακαλύπτει πως η ομοφυλοφιλία από την πλευρά των γυναικών ανεβάζει τις θεαματικότητες στα ύψη. Γινόμαστε το αγαπημένο θέμα δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων οι οποίοι αρχίζουν να καταπιάνονται σε περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές μ' ένα ζήτημα που ποτέ δεν τους απασχόλησε. Κι όμως, με ύφος ειδικού, αναλύουν, κρίνουν και μετατρέπονται σε λεσβιολόγοι με τη βοήθεια και άλλων επιφανών επιστημόνων (βλέπε ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και όλα τα εις -οι), προσπαθώντας να εξηγήσουν το πώς και το γιατί γίνεσαι λεσβία.
(Από εδώ)

(από johnblack, 08/07/09)O γάμος της μαϊμούς à la Chinoise. (από Vrastaman, 08/07/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία