Το μεγάλο ψάθινο ή κανναβένιο κοφίνι που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες και εργάτες του χθες. Επίσης, το θωράκιο ενός πλοίου καθώς και το κλειστού τύπου ρυμουλκούμενο κοντέινερ νταλίκας.

Σλανγκιστί, κόφα αποκαλείται απαξιωτικά η (ξ)αίσχιστου είδους πόρνη, η καριόλα, η κουφάλα, η λούγκρα και γενικά οποιαδήποτε δεν μάς κάθεται.

Εκ του Ιταλικού coffa, που αποτελεί αντιδάνειο του αρχαίου κόφινος (καλάθι).

Ασίστ: Aias.ath

- ...άντε μωρή κόφα, καριόλα, πουτάνα μου θες και διαδηλώσεις. Άντε πλύνε κάνα πιάτο...
(από επίθεση ΜΑΤ σε διαδηλωτή, βλ. μύδι)

- Δεν ξέρω για ποιο λόγο είχε προγραμματιστεί το συλλαλητήριο, ούτε ήμουνα εκεί, αλλά άκουσα ότι έγινε της κόφας όταν διαμαρτύρονταν για το σκισμένο Κοράνι.
(από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Κατάσταση τελείως ξενερουά, απάλευτη. Συνήθως ξεκινάει με καλές προυποθέσεις και ειλικρινείς προσπάθειες των συμμετεχόντων σ' αυτή με σκοπό να γίνει τέφα, αλλά διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες ή τυχόν λουστραρίες, δαραβίγγες και λοιποί ζεβουαζιόν τύποι τελικά την μετετρέπουν σε θρίαμβο βαρεμάρας και ξενερώματος. Παρατηρείται κυρίως στις διάφορες απόπειρες διοργανώσεως πάρτυ.

-Σπρέχαρε μαν, τι έκοζε τελικά με το παρτάκι σας;
-Δικέ μου σιλάνς! Μη μου το θυμίζεις ναούμ'!
-Γιατί ρε yo;
-Άκου μαλάκα. Είχαμε ψήσει πόσα νιαμού να σκάσουν! Αλάβαστρα σου λέω. Aπό διαξί είμασταν κομπλέντερ. Για τη μουσική είχε κανονίσει ο Τζων να φέρει έναν έτσι να παίξει. Και τι λες να έφερε ο μαλάκας;! Τον Πητ Βοδινό!
-ΚΟΦΑ!!!!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε