Να πούμε ότι στην κλασική αργκό λουκία είναι (για να το θέσω παππουδίστικα) η γυναίκα ελαφρών ηθών ή ελευθερίων ηθών, που όχι μόνο είχε προγαμιαίες σχέσεις, αλλά και ησκείτο στο λιμπεγτινάααζζ, τύλιγε κανάν κανακάρη, ή και αποπλανούσε κανάν κύρη που την σπίτωνε. Μπορεί να ήταν ακόμη και καμπαρετζού, τροτέζα, τσαγού, ή και κομμώτρια έως και καλντεριμιτζού.

Νομίζω, λοιπόν, ότι δευτερευόντως εσήμανε τη λούγκρα, κυρίως στην πάγια φράση μωρή λουκία και πού 'σαι μωρή λουκία; Συνώνυμα: πού 'σαι μωρή μαριάννα και το χότζειο πού 'σαι μωρή πρέσβειρα καλής θελήσεως;.

Πάσα: Αἷας, Jeanoir.

  1. Ναι κυρα-περμαθούλα μου, όχι μόνο που τύλιξε τον Νώντα μας, αλλά και μάγεψε τον κυρ-Σεραφείμ, που της νοίκιασε μέχρι και ειδικό σπίτι της λουκίας!

  2. Πάμε μωρή Lucy επί το αγγλικότερον, γκρουπάκι στο φατσοβιβλίο.

  3. άντε απο εδώ μωρή τσουρομαρία ... μας πουλάς μούρη και άποψη περι αναρχίας και προβληματισμού .... πότε ήξερες μωρη λουκία περί αναρχίας μωρη ξεβρακωτη που το μοναδικο μπουκαλι που πέταξες ήταν κοκα κόλας και ήταν και πλαστικο ρε ανεγκέφαλε .... και πίτα στο αναψυκτικο
    (εδώ)

Δεξιά ο Pierre Bergé, πρέσβης καλής θελήσεως στην UNESCO. (από Khan, 03/10/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το ναρκωτικό LSD. Πρόκειται για αγγλιά από το άσμα των Beatles Lucy in the Sky with Diamonds, που και καλούα υπαινισσόταν το LSD.

Σύγκρινε με μαντάμ, ηρώ κ.τ.ό.

Τη Λουκία μπορεί και να την ξεπεράσει κανείς, αλλά την Ηρώ με τίποτα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ακόμα ένα συνώνυμο της λούγκρας.

(βλέπεις τον κολλητό σου απέναντι)

- Μωρή Λουκίααααααα!!!!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία