Η φράση λέγεται όταν κάποιος κάνει τους σουμιέδες του κρεβατιού να αναστενάξουν. Ας δούμε πότε θα μπορούσε και καλά να συμβεί αυτό.

Πάμε περιπτώσεις:

  • Γίνεται άγριο σεξ και το γήπεδο παίρνει φωτιά από την ερωτική ορμή κι αντάρα και τον ερωτικό σεισμό που προκαλούν οι εραστές. Όπως έλεγε κι ο Κοντολάζος κάποτε: σεισμός είναι η αγάπη, σεισμός τρίζει το κρεβάτι, σεισμός όλη η γη κουνιέται, τώρα ποιος κρατιέται; Για σεισμό επίσης, τραγουδά κι η Σαρρή στο μήδι. (βλ. παρ.1).
  • Μιλάμε για κάποιον που είναι άυπνος και μπαγιάτικο μύδι απ' την κούραση και την εξάντληση και ρίχνει... τον ύπνο της αρκούδας (βλ. παρ.2).
  • Μιλάμε για κάποιον που κοιμάται με τις κότες και ξυπνάει με τις κοκότες. Για κάποιον υπναρά. Η φράση αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα όταν αυτός είναι τόφαλος, αλλά κι όταν αυτός ροχαλίζει (βλ. παρ.3).
  • Θέλουμε να μιλήσουμε για κάποιον τεμπελχανά, για κάποιον που έχει δόγμα ζωής την ατάκα καλό το καθισιό, αλλά σαν την ξάπλα δεν έχει ή την ατάκα Χες αύριον τα σπουδαία και που τηρεί ευλαβικά τον δεκάλογο του τεμπέλη (βλ. παρ.4).

    Σημείωση: Τα σύγχρονα κρεβάτια μπορεί αντί για σουμιέδες να έχουν ξύλα, ωστόσο όμως το σημειολογικό νόημα παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο.

  1. Είναι καιρός για εραστές αυτός. Για ν' αναστενάξουν οι σουμιέδες. Με λιτό αφροδισιακό φαγητό και κόκκινο κρασί στις ανάπαυλες, γέλια ξεκαρδιστικά και απύθμενο σεξ, ασταμάτητο.
    Δες

  2. - Άσε... χθες ήμουν ψόφιος στην κούραση. Έριξα έναν ύπνο... μα τι ύπνο, αναστέναξαν οι σουμιέδες.

  3. - Τι ύπνο ρίχνει ρε εσύ αυτός ο Κώστας;
    - Άσ' τα... Όταν κοιμάται αναστενάζουν οι σουμιέδες... χα χα χα.

  4. - Και που δουλεύει ο αδερφός σου;
    - Στου Ξαπλόπουλου. Πού να δουλεύει μωρέ ο αχαΐρευτος; Από το πρωί ως το βράδυ αναστενάζουν οι σουμιέδες.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία