Βαφτικά: Τα προϊόντα μακιγιάζ ή αλλιώς «βαψίματος».

Υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες καλλυντικών: τα προϊόντα περιποίησης και τα βαφτικά, που χρησιμοποιούμε για να βαφόμαστε.

Δεν αναφερόμαστε στα σύνεργα του μπογιατζή των ντουβαριών, βλέπετε πουθενά κατηγορία «επαγγελματική σλανγκ»; - από την άλλη ο όρος βαφτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κόστος του μπογιατίσματος των ντουβαριών αλλά δεν είναι σλανγκ.


Αυτά. Ο ορισμός τελείωσε. Και μη μου αρχίσετε σεσινεπάσλανγκ γιατί το χω τσεκάρει, όλοι το χρησιμοποιούν και κανείς δεν το χει καταχωρήσει σε νορμάλ λεξικό. Ακολουθεί παράρτημα με αναλυτική αναφορά.

Παράρτημα - τα βαφτικά είναι (μη εξαντλητική αναφορά - όλα τα παρακάτω είναι απαραίτητα σε κάθε πλήρες μακιγιάζ, δεν παίζουν εναλλακτικά εκτός αν αναφέρεται):
Πρόσωπο (πάνω από την κρέμα ημέρας και την αντηλιακή): σπρέι λάμψης, αντισέρν κάτω από τα μάτια για να κρύψουμε τους κύκλους, μέικαπ σε όλο το πρόσωπο, πούδρα κανονική, μπρόνζερ, ρουζ στα μήλα (χαμογελάμε όταν το φοράμε για να μπει στα σωστά σημεία), χαϊλάιτερ μόνο πάνω στο κόκκαλο για να λάμπεις.

Μάτια: Στερεωτικό μπογιάς, τρεις αποχρώσεις σκιά (μία για την εσωτερική γωνία μία για την εξωτερική γωνία μία για κάτω από το φρύδι), Άι Λάινερ (βοήθειά μας - γραμμή δίπλα στην βλεφαρίδα), μάσκαρα (στη βλεφαρίδα) από μια ως τρεις στρώσεις, ή εναλλακτικά ψεύτικες βλεφαρίδες κάγκελο.

Χείλη: Στερεωτικό μπογιάς, περίγραμμα (λίγο πιο έξω από την φυσική γραμμή για να φαίνεται πιο παχύ), κραγιόν, πούδρα, δεύτερη απόχρωση κραγιόν που να αστράφτει (μόνο μια τελίτσα στο κέντρο του κάτω χειλιού για να φαίνεται πιο σαρκώδες).

Για να μην κουβαλάμε πολλά στο νεσεσέρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο στερεωτικό μπογιάς για μάτια και χείλη.

Ισχύει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος βαψίματος τόσο πιο φυσικό φαίνεται αυτό και πρέπει να βάφεσαι κανα δίωρο για να γίνεις διάσημη για την φυσική ομορφιά σου. Αατα.

Ασίστ από εδώ: γυναίκα μπογιατζής: [...]Η γκόμενα που έχει μακιγιαριστεί μέχρι αηδίας και κακόγουστα. Αγοράζει τα βαφτικά με το κιλό και πάντα σε φτηνιάρικες μάρκες, γιατί ούτως ή άλλως δεν την πολυπαίρνει οικονομικά. [...]

Εδώ: Η κυρία Χριστίνα ταξιδεύει πολύ συχνά σε ολόκληρο τον κόσμο, γι' αυτό σκέφτηκα οτι ένα μικρό τσαντάκι για να παίρνει μαζί της τα βαφτικά και τα καλλυντικά της θα ήταν ό,τι έπρεπε...

Εδώ: Χριστός κι απόστολος!! Τί μάτια είναι αυτά;;; Αυτοί δεν είναι μαύροι κύκλοι, αυτά είναι μαύρα μάγουλα με μπορντούρα ώχρα!! Πώς έγινα έτσι ρε μάγκα μου… Τόσο νέα, πλην όμως τόσο σαράβαλο!! Κάτσε να βάλω κρέμα τουλάχιστον και για το χρώμα, θα κάνω ότι μπορώ με το σοβά… νά’ναι καλά ο Dior και τα βαφτικά του!

Σχετικό: σοβάς

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία