Ο όρος ελλημπάν (ή helleban) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ελληνοαμερικανικό τύπο για να περιγράψει μερίδα της Ελληνικής ιντελιγκέντσιας που δεν έχυσε και πολλά δάκρυα την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην Ελλάδα δημοσιοποιήθηκε από το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Βασιλάκη «Καλά να Πάθουν» το οποίο απανθίζει τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις πληθώρας ελλημπάν στην πτώση των Δίδυμων Πύργων, συμπεριλαμβανομένων των Χρ. Γιανναρά, Κ. Ζουράρι, Ν. Μπογιόπουλου, Β. Μουλόπουλου, Λ. Κανέλλη, Στάθη Σταυρόπουλου, Λ. Παπαδόπουλου, μαρκαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κ.α.

Χρησιμοποιείται με ζήλο από αυτό-μισούμενους φωταδιστές ανθελληνάρες εις βάρος κάθε αυτάρεσκου συνομοσιολάγνου ελ-ληναρά. Προσφιλής νεολογισμός όσων ανήκουν στον φιλελεύθερο χώρο (όπως αυτός εκφράζεται από τους Σ. Μάνο, Α. Ανδριανόπουλο, Ν. Δήμου, κ.α.).

Εκ των ελληνάρας και ταλιμπάν.

- (η) «τζάμπα μαγκιά» που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Helleban.
(εδώ)

- ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΜΠΑΝ! Ο ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΕΛ ΛΑΔΑ!!
(εδώ)

- Οσο πιστευεις οτι εισαι ο μοναδικος κατοχος της αληθειας, οσο πιστευεις οτι μονο εσυ τα ξερεις και οτι οι αλλοι ειναι απλοϊκα κοροϊδα, θα παραμενεις ελλημπαν.
(εδώ)

- Τον τελευταίο καιρό κάποιοι θερμοκέφαλοι Ελλημπάν κατόρθωσαν να προκαλέσουν και να ξεσηκώσουν τους μουσουλμάνους στην Αθήνα, ανθρώπους που διαχρονικά είχαν πολύ φιλική σχέση με τους Έλληνες. Μετά από αυτό δεν θα με εξέπληττε αν αύριο οι ίδιοι άνθρωποι κατάφερναν να δυναμιτίσουν τις ισορροπίες στην Θράκη ή τη Μακεδονία με ολέθριες συνέπειες.
(εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία