Αποδεκατισμένη υπηρεσία, τμήμα εταιρείας όπου επικρατεί ερημιά για χέσιμο, συλλογική προσπάθεια που καταλήγει στο τρεις και ο κούκος.

Όταν ανακάθεσαι στο γραφείο σου, ανοίγεις μια χαραμάδα ανάμεσα στα χαρτιά, ρωτάς «ωραίοι είμαστε, αλλά πόσοι είμαστε;» και ακούγεται μόνο η ηχώ της φωνής σου. Όταν δεν υπάρχει διευθυντής, προϊστάμενος, διοικητής, λοχαγός, σεφ, σερβιτόρος, λάντζα και όλοι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, μπας και προλάβουν να ολοκληρώσουν κάτι.

Να μη σου τύχει αν είσαι ευσυνείδητος. Άλλαξε χαρακτήρα ή, καλύτερα, άλλαξε δουλειά.

- Μέχρι αύριο θέλουμε τις απαντήσεις στις προβλέψεις για το Κατάστημα, μεθαύριο τις εκκρεμότητες πληρωμών στους εξωτερικούς συνεργάτες, αντιμεθαύριο...
- Για στάσου ρε μεγάλε, πολλή φόρα πήρες! Ξέρεις με πόσα άτομα μ' έχουν αφήσει εδωπέρα να παλεύω με την γραφειοκρατία και να φέρνω και πελάτες ταυτόχρονα; Ένας οπαδός - ένας αρχηγός είμαστε!
- Ναι, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος περιμένει τις καταστάσ-
- Βρε ποιος την γαμάει την Τράπεζα της Ελλάδος; Εμένα αν ζωστώ με δέκα μασούρια και το τινάξω στον αέρα το μαγαζί, η Τράπεζα της Ελλάδος θα με πληρώνει μετά για άνθρωπο;
- ...

Ein Volk-Ein Reich-Ein Führer: Θες τα μυαλά του Γερμανού να πάρουνε αέρα? Κάντονε αγροφύλακα κι ας είναι και μια μέρα... (από HODJAS, 03/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία