Εικοσιτέσσερις / εφτά: 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα.

Αμερικανιά πρώτης πχιόττας που θα πει: όλη την ώρα, όλο τον χρόνο, πάντα, συνεχώς και αδιαλείπτως ή πολύ συχνά (παρ. 1-3).

Στις Αγγλίες και στις Αμερικές λένε twenty four / seven τα ψιλικατζίδικα (όπως εμείς λέμετε καμια φορά «πάω στην έβγα / δέλτα») που είναι ανοιχτά όλο το εικοσιτετράωρο (βλ. μήδι 1). Εμείς από όσο ξέρω ως τώρα δεν έχουμε θύματα ψιλικατζήδες, σο τρεχόντως αυτή η έννοια δεν έχει εφαρμογή στον Ελλαδικό χώρο.

Παίζει και σε εικοσιτέσσερα επτά από μεταφραστές αγγλικών κειμένων που δεν κατέχουν και δεν διαβάζουν σλανγκρ για να καταλάβουν τι είναι τούτο το 24 (παρ. 4).

Υπερθετικός: 24/7/365 (μέρα / βδομάδα / έτος) (παρ. 5)

  1. Δικό μας εδώ: [...] Εδώ μιλάμε για τον τύπο ο οποίος παίρνει ανάποδες γενικώς και τα χώνει αδιακρίτως. Κάθε μέρα. 24/7[...]

  2. Εδώ:
    Το PC αυτό θέλω να έχει μέσα εγκατεστημένο ένα torrent client [...] Επίσης το mIRC για καμιά φορά. Αυτά τα δύο για downloading, αλλά μιας και θα είναι ανοιχτός 24/7 θέλω να χρησιμοποιώ αυτόν και για serfarisma, μην ανοίγω το άλλο PC, οπότε και έναν Internet Explorer.

  3. Η annie λέει τον πόνο της εδώ: ναί ομολογώ ότι είμαι Junkie ενδιαφέροντος, θέλω να μου δίνουν σημασία 24/7 αλλά όχι αυτήν την φορά. έχω γίνει κάτι που μισώ και θέλω απλά να ανοίξει η γη να με καταπιεί. θέλω να βρίσω να σπάσω να ουρλιάξω

  4. Εδώ η ταινία: ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΤΑ - Εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα επί επτά ημέρες την εβδομάδα οι νεαροί του Νότινγχαμ κάνουν τα ίδια, ανούσια πράγματα, βυθισμένοι σε μια ανιαρή ρουτίνα.

  5. Διαφήμιση e-book Εδώ: Σε γενικές γραμμές στο e-book του περιγράφει τα παρακάτω:
    - 10 άμεσους τρόπους για να δημιουργήσεις ένα website συνεργασιών, να πουλάει σε τρελούς ρυθμούς [...]
    - πώς να κάνεις προσοδοφόρα websites να “τρέχουν” 24/7/365 αποφέροντας χρήματα στον αυτόματο.

Πάμε στο εικοσιτέσσερα εφτά για κανα βρώμικο. (από Galadriel, 09/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία