Ώριμος ηλικιακά ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος άντρας που συνάπτει σεξουαλικές σχέσεις με νεαρότερους άντρες. Συνήθως έχει μια κάποια οικονομική άνεση. Οι σχέσεις του με τους συντρόφους του, τόσο οι εφήμερες όσο και οι διαρκείς, έχουν χαρακτηριστικά συναισθηματικής «κυριαρχίας» επί του νεαρού και «καθοδήγησής» του, αλλά και οικονομικής ή άλλης στήριξής του, με τον «μπαμπά» να λειτουργεί ως η ώριμη «πατρική» φιγούρα του «γιου».

Λέγεται και «πατέρας», πιο σεβαστικά. :-P

Μάλλον απευθείας μετάφραση του αγγλοαμερικανικού όρου «daddy». Η αίσθηση αιμομιξίας, αν και πιθανώς υπάρχει (νομίζω), δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο αυτής. Πρβλ. και μανούλα, μανούλι, μιλφ και, ίσως, τεκνό.

Από το διαδίκτυο:

  1. i) psaxnw mpampa ston peiraia na tou glufw ta podia, na pairnw ppa kai na me gamaei. paizei tpt;

ii) Psaxno patera na goustari fasi dad son kai ektos krebatiou. Na m feretai san pateras m. Me kaylwnei apisteyta

  1. DaddyHunter. Είμαι 28 χρονών και αναζητώ 2 «μπαμπάδες» (έναν Ενεργητικό και έναν Παθητικό) για ένα τρελό τρίο. Γιατί ένας δεν θα μπορέσει να με αντέξει χρειάζονται 2 για να περάσουμε και οι 3 καλά και ωραία. Παρακαλώ μόνο σοβαρά άτομα, αρρενωπά, str8acting που θέλουν να περάσουν μια νύχτα τρελού και παθιασμένου έρωτα με ένα καυτό γυμνασμένο αγόρι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Εφόσον οικογένεια είναι το αστυνομικό τμήμα, μπαμπάς είναι ο pater-familias, ήτοι ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος. Ο αλήτης διακατέχεται από οιδιπόδειο σύμπλεγμα έναντί του, ότι στην χειρότερη περίπτωση θέλει να τον σκοτώσει και στην καλύτερη να τον αναδείξει ως τον κερατά που είναι.

Φλωρατζηστί λέγεται και παπαστρούμφ.

Προσοχή στον Μήτσο. Μάλλον δουλεύει για τον μπαμπά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία