Ερώτηση που γίνεται, συνήθως με αγανάκτηση, στον κάθε ηλίθιο που πήρε ενα κωλόχαρτο από την οποιαδήποτε σχολή (οδηγών, πανεπιστημίου, ξένης γλώσσας κ.λ.π.) αλλά η συμπεριφορά και η γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο φανερώνουν ότι απλά δεν ξέρει την τύφλα του.

Πολλές φορές η φράση χρησιμοποιείται και ως συμπέρασμα για να τονίσουμε τον βαθμό αχρηστείας, ασχετοσύνης και επικινδυνότητας (όποιος δεν ξέρει και νομίζει ότι ξέρει είναι μάλλον επικίνδυνος) του συγκεκριμένου ατόμου (βλ. παρ. 2,3).

  1. - Καλά ρε καραγκιόζη δεν το βλεπεις το stop!!! - Ποιό stop; - Εκείνο το όμορφο κόκκινο και λευκό σηματάκι που γράφει stop με μεγάλα γράμματα ρε ηλίθιε!!! - Συγνώμη αδερφέ, νόμιζα ότι ήταν το σήμα του Ολυμπιακού!!! - Καλά ρε μαλάκα, νύχτα το πήρες;

  2. - Σου λέω, μην πας σε αυτόν τον γιατρό. - Γιατί ρε γιαννάκη; Αφού έχω ακούσει τα καλύτερα. - Τι λες ρε μπούφε; Ο Νίκος πήγε σε αυτόν με πόνο στις αμυγδαλές και ο ανίδεος ο γιατρός τον έστειλε σε οδοντίατρο. - Τόσο άσχετος; - Ρε, νύχτα το πήρε το δίπλωμα σου λέω...

  3. - Ο Όμηρος , ως γνωστόν, ήταν παιδικός φίλος του Ναπολέοντα ο οποίος τον σκότωσε για να πηδήξει την ωραία Ελένη. - Συγνώμη ρε φιλαράκι, με όλο το θάρρος. Εσύ δεν σπούδαζες ιστορία και αρχαιολογία; - Ναι, πέρισυ ορκίστηκα. - Κατάλαβα. Νύχτα το πήρες το πτυχίο. Αλλιώς δεν εξηγούνται τόσες μαλακίες μαζεμένες.

(από euripidisk, 11/06/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία