Τμήμα της εκπαίδευσης των Ο.Υ.Κ.. Πρόκειται για την τελευταία ή προτελευταία εβδομάδα της πρώτης φάσης της εκπαίδευσής τους όπου η σωματική και ψυχολογική πίεση εντείνεται για να «σπάσουν» όσοι δεν την παλεύουν και οι υπόλοιποι να ατσαλωθούν και να γίνουν βατράχια.

Το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί δεν είναι απόλυτα σαφές σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Οι νεοσύλλεκτοι υποβάλλονται σε εξοντωτική εκπαίδευση και ψυχολογικό πόλεμο από τους εκπαιδευτές τους, κοιμούνται ελάχιστα και, σύμφωνα με αφηγήσεις-αστικούς μύθους πρέπει να εφαρμόσουν και βασικές γνώσεις επιβίωσης σε αφιλόξενο περιβάλλον (να τρώνε ακρίδες κιέτσ').

Η διαβολοβδομάδα λέγεται και εκτός στρατού με πιο εύληπτο νόημα: μια εβδομάδα που εξελίσσεται ή αναμένεται πολύ δύσκολη ή όλα πάνε κατά διαόλου ή και τα δύο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα αποτελέσματα στο google προέρχονταν από αθλητικές σελίδες.

  1. Από εδώ:
    Τα παιδιά αυτά που είδατε στη παρέλαση δεν έχουν περάσει καν διαβολοβδομάδα... Τι σημαίνει αυτό;;;; Ότι μόνο οι εκπαιδευτές τους είναι ΟΥΚάδες... Πήραν εντολή να τραγουδήσουν και θα το κάνουν διότι αν δε τραγουδήσουν κόπηκαν....

  2. Από εδώ:
    Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται αλλά νομίζω πρέπει να φταίει ότι αλλάζουν την εκπαίδευση· ας πούμε το πρώτο κομμάτι το αλλάζουν με το δεύτερο. Κάτι τέτοιο έγινε σε μας αφού κάναμε την διαβολοβδομάδα και μετά, μας είχαν πει ότι θα κάναμε βουτιές, αλλά μας έβαλαν σε ένα άλλο πρόγραμμα για ιατρική και μας είπαν μετά (ότι) φταίει ότι έχουμε φόρτο εργασίας ή κάτι τέτοιο.

  3. Από εδώ (σχόλιο στο τρίτο βίντεο):
    Μόνο διαβολοβδομάδα δεν είναι αυτή. Για πρώτη εβδομάδα των Ο.Β.Α την κόβω, στον Σκαραμαγκά δηλ. που περνάς τα σχολεία που επιλέγεις. Δηλ. και με ήλιο, όμορφη μέρα και μπόλικη σαλάτα (σ.σ. wtf;). Η διαβολοβδομάδα κάποτε γινόταν χειμώνα σε ξερονήσι. Ήταν το τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης.

  4. Από εδώ:
    Να ξέρετε ότι από εδώ και πέρα και για πολύ καιρό θα ακούτε διάφορα παραμύθια, μεγάλα παραμύθια, γνωστά και ως «φίδια» [...] ή πως ο φίλος σας που ζυγίζει 200 κιλά χωρίς τα παπούτσια του, ήταν λοκατζής και πέρασε διαβολοβδομάδα τρώγοντας ακρίδες και βολβούς από αγριομολόχες. Κάντε υπομονή, και θα δείτε ότι μόλις όλα αυτά τελειώσουν, θα λέτε και εσείς τα ίδια και χειρότερα. (Σ.σ. Η διαβολοβδομάδα για τα Λ.Ο.Κ. μάλλον είναι εσφαλμένη πληροφορία.)

  5. Από εδώ:
    Αν προσθέσεις και τη σούρα και την έλλειψη ύπνου, δεν επρόκειτο για διακοπές αλλά για… διαβολοβδομάδα των ΟΥΚ. Στο δρόμο όλοι ξέρναγαν, έβγαλαν ότι είχαν φάει από την ημέρα που ήρθαν στη Ελλάδα.

  6. Από εδώ:
    Σε λίγο θα το γυρίσουμε στο μεταφυσικό και θα ψάχνουμε να βρούμε ποια κατάρα πληρώνουμε. Ποιος μας έχει κάνει βουντού. Ποιος είναι ο γκαντεμόσαυρος. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά η βδομάδα, η διαβολοβδομάδα καλύτερα, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχει κι ο Πανθηρώνιος το Σάββατο...

(από perkins, 16/06/10)(από Galadriel, 16/06/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε