Στην αργκό της διοίκησης/γραφειοκρατίας, πολλές φορές ένα σημείωμα φαινομενικά πρόχειρο, ανυπόγραφο, γραμμένο στα όρθια σε ένα ποστ ιτ, χαρτοπετσέτα ή άλλο κωλόχαρτο που βρήκε μπροστά του ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος, έχει συχνά την ίδια ή και περισσότερη αξία με ένα επίσημο έγγραφο της Υπηρεσίας ή Εταιρίας με όλες τις σφραγίδες, υπογραφές και διακριτικά.

Ένα τέτοιο σημείωμα συνήθως απευθύνεται σε έναν υφιστάμενο υπάλληλο που το πιάνει το μηνυματέισον και εκτελεί την εντολή που διαβάζει στη χαρτοπετσέτα αυθωρεί και παραχρήμα και χωρίς χικ-μικ, επειδή δεσμεύεται από την ιεραρχία και από άγραφους νόμους και κώδικες που ισχύουν στην Υπηρεσία και που δεν μπορεί να τους αρνηθεί ή αγνοήσει.

Οι λόγοι για τους οποίους οι ρουμάνοι (no pun intented) γράφουν σε χαρτοπετσέτες είναι συνήθως για να μην αφήνουν ίχνη ή αποδεικτικά στοιχεία και να μπορούν αργότερα, αν προκύψει θέμα, να αρνηθούν ότι έδωσαν αυτοί την εντολή.

Συνώνυμο: non-paper

Όχι ρε πστ μου, πάλι συνταγή γραμμένη σε χαρτοπετσέτα μου έστειλε ο Διευθυντής της Κλινικής, για να την περάσω σε συνταγολόγιο του ΙΚΑ. Πάλι με πανάκριβα φάρμακα, και πάλι εκτός ενδείξεων. Καλά, δεν του μίλησε κανείς του παπάρα ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν αποζημιώνουν δαπάνες για φάρμακα όταν αυτά χορηγούνται εκτός των εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ ενδείξεών τους; Και τί περιμένει να κάνω εγώ τώρα; Το φελέκι μου μέσα, με τον στηπού άνδρα που έμπλεξα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία