Η απόλυτη ονείρωξη του μηχανόβιου είναι να ξύνει γόνατο σε στροφιλίκια και φουρκέτες ωσάν επαγγελματίας MotoGP.

Οι ξύστρες σκληρά προστατευτικά γονάτου είναι απαραίτητες για την διατήρηση της αρτιμέλειας του αναβάτη. Αλλά ας μην γελιόμαστε, στις περισσότερες περιπτώσεις φοριούνται ως καγκουροκρεμαντζόλια.

- ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΞΥΣΤΡΕΣ; ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΤΩ; Εάν ο στόχος σας είναι να ακουμπήσετε το γόνατό σας στην άσφαλτο, ο πιο ασφαλής τρόπος να το επιτύχετε είναι να έχετε κατανοήσει τις βασικές αρχές οδήγησης της μοτοσυκλέτας. Με άλλα λόγια, το να κατανοείτε και να εφαρμόζετε την τεχνολογία οδήγησης που μαθαίνετε στο Επίπεδο Ένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι θα ξύσετε το γόνατό σας και όχι την μηχανή σας στην άσφαλτο. Μερικοί αναβάτες μπορούν να 'ξύσουν' και μερικοί όχι. Μερικοί το έχουν κάνει χιλιάδες φορές και μερικοί απλά δεν θέλουν! (φακ σχολής μοτοσυκλετιστώνε)

- Πριν αρχίσω τους αγώνες είχα την ίδια διαφωνία με τον αδελφό μου. Αυτός έξυνε τα πάντα εγώ καθόλου και «μου την έλεγε» ότι δεν ξέρω τί κλίση έχει η μοτο κτλ κτλ κλτ. Οταν αρχίσαμε τους αγώνες ο brother δεν έξυνε καθόλου και εγώ άλλαζα 3 σετ ξύστρες (γόνατου και μπότας, για να μη σας πώ για τα μαρσπιέ) σε κάθε ΣΚ αγώνα. Κάποια στιγμή, στις Σέρρες με έπιασε ο [...] και μου είπε: «Σου έχει πει κανείς ότι υπάρχει κανα βραβείο για αυτόν που πλαγιάζει περισσότερο; Αν δεν ριχνεις τόσο πολύ το μηχανάκι θα μπορείς να εκμεταλευτείς παραπάνω πέλμα από το ελαστικό και να είσαι με πιο πολλά χιλιόμετρα!»
(από ρουμανικό σάη)

Ξύστρες (από Vrastaman, 01/08/12)Ξύστρα in action (από Vrastaman, 01/08/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το ούμπερ-χαμηλό νυχάκι στον προφυλακτήρα του κάγκουαρ που κυριολεκτικά ξύνει την άσφαλτο.

- Σκέφτομαι για να φαίνομαι καλύτερα την ημέρα και ζηλεύοντας πως ξεχωρίζουν τα audi η νέα lancia delta από μακρυά, μόνο για λόγους ασφαλείας ;D, να βάλω ταινίες led στον προφυλακτήρα στο μαύρο πλαστικό πάνω από τα προβολεάκια ομίχλης. Το κακό είναι ότι είναι fix το μήκος στα 28 εκατοστά ενώ θα βόλευε καλύτερα γύρω στα 20. Και στο φανάρι μπορεί να ταιριάζανε αλλά θέλει εγχείρηση.
- τρελή καγκουριά τσ τσ τσ... ;D χωράνε όμως χαμηλά χαμηλά στις «ξύστρες»
(καγκουροδιάλογος, εδώ)

- καλησπερα σε ολους. επειδη πουλησα την κορολλα μου μου εμειναν
(...) 1 ξυστρα μαμα (δηλαδη το κατω μισο κομματι του μπροστα προφυλακτηρα).
(αγγελία, εκεί)

Μικρή ξύστρα (από Vrastaman, 14/07/10)Ξύστρα σε πρασινάκι (από Vrastaman, 14/07/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία