Ο παπάρας με μια σλαβική εσάνς (νταξ, ως κατάληξη επωνύμων το -ιτς είναι συνηθέστερο στους Σέρβους, αλλά υπάρχει και σε πολλούς άλλους Σλάβους με ποικίλες διαφορές στην προφορά που δεν μπορεί να αποδώσει το ελληνικό φωνολογικό σύστημα).

Το παπάροβιτς δίνει πάρα πολλά χιτς στο γούγλε. Χρησιμοποιείται πολύ ως ύβρη σε εκφράσεις όπως «τι λε ρε παπάροβιτς», γενικά πολύ ως υβριστική κλητική προσφώνηση, και επίσης σε διαπιστώσεις όπως «δεν μπορεί ο κάθε παπάροβιτς...». Πιθανολογώ ότι είναι φωνητικό θέμα. Το τι λε ρε παπάροβιτς είναι πολύ καλύτερο μετρικώς από το τι λε ρε παπάρα και λόγω της παραπάνω συλλαβής και γιατί συνδυάζει ένα Χονολουλού φωνήεν με τρία Ταγκανίκα, ενώ το παπάρα με τα τρία ταγκανίκα αποδεικνύεται πολύ λίγο, όταν θέλεις να γεμίσεις το στόμα σου με την περιφρόνηση του συνομιλητή σου.

Σημειωτέον ότι η ενδεκάδα της Εθνικής Σλανγκοσλαβίας περιλαμβάνει τον ποδοσφαιριστή δεντηβρίσκοβιτς, τον μαστούροβιτς, τον τζούροβιτς, τον μπασκετμπολίστα τούβλοβιτς, την μπαζάρεβιτς, την Τσόλοβιτς, την ντρούλιτς, την σάντομουνιτς, τον μπάγεβιτς, τον παπάροβιτς και τον μαλάκοβιτς.

  1. Φιλολαϊκός ατονιστης εδώ:

Επειδη λοιπον ο καθε παπαροβιτς δεν ημπορει να πεταει μια μπαρουφα αλλωστε δωρεαν ειναι ετουτες, καλο ειναι να ρωτησει καποιον επιχειρηματια τι υποχρεωσεις εχει εκει ή να ψαξει στον ιστο να τις βρει. Βασικο αυτο φιλτατε. Να αντιγραφουμε ενα μοντελο σωστα και οχι εκ του πονηρου μισο και στα μετρα που δεν συμφερουν τον λαο.

  1. Έτερος ατονιστης εδώ:

καθε μερα καποιος παει λεει στο αγιο ορος και του λεει μια προφητεια.....πότε ειναι ο γεροντας μπαρουφιος,πότε ο γεροντας παπαροβιτς ο ησυχαστης και πότε ο γεροντας κουνελοφαγος ο αναχωρητης

  1. Διένεξη μεταξύ ατονιστων σε μπουρδελοφόρουμ αχαχαχαχαχα ηρθε ο παπαροβιτς μια μερα και 500 ποστς μετα, να αμφισβητησει τα αυτονοητα.....
    αχχαχαχαχαχαχαχχχααχααχχαχαχχα
    σε εχουμε μαθει ρεεεεεεεεε καραγκιοζηηηηηηηηη
    παιρνε εσυ τους πακιστανους που ειναι σε αφθονια, και ασε με εμενα να κυνηγαω τις δυσευρετες ρωσσιδες παπαροβιτς!

(σ.ς.: Βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι ατονιστες αρέσκονται ιδιαίτερα στον όρο παπάροβιτς).

Δες και -ίδης.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία