Update του γυαλί μαλλί και παντελόνι Lee, το οποίο περιλαμβάνει μεν αυτούς που έχουν υφάκι κάπως, άποψη και επιτήδευση στην εμφάνισή τους, αλλά δεν ακολουθούν την επίσημη φιρμάτη πεπατημένη της μοδός. Περιλαμβάνει δηλαδή και αλτέρνια, ασχημίνδες και λαϊκογάμητους τύπους οι οποίοι όμως είναι τρέντι με τον τρόπο τους (και οπωσδήποτε με την καλή έννοια). Άλλωστε το χαϊμαλί έχει προ πολλού φύγει από τον ιδεολογικό χώρο των ταγάρων με υπερκουλτουρίαση, και το έχουν προσλάβει και διάφορα τρεντυφατσουλάκια που αισθάνονται την κλήση να επιδοθούν σε λατέρνατιβ σπρετσατούρα. Πριν με προλάβει ο Τζήζας, να πω ότι η έκφραση κάτω απ' το αυλάκι είναι γυαλjί μαλλjί και χαϊμαλjί. Τα δε Ημισκούμπρια το λένε «γυαλί μαλλί και χαϊμαλί κι ένα τατού με όρνια».

  1. Γυαλί, μαλλί & χαϊμαλί:
    Εmo, «τρέντηδες», «κάγκουρες», όλοι μια οικογένεια είμαστε. Κι όλοι πρέπει να φοράμε τα ρούχα που μας φτιάχνουν τη μέρα - και τη νύχτα. (δώθε).

  2. Τη θέση των λαδωμένων τσουλουφιών με τις μυτερές φαβορίτες θα πάρουν τα μαλλιά, τα γυαλιά και τα χαϊμαλιά και η δυτική νεολαία θα στραφεί στην Άπω Ανατολή για ν’ αναζητήσει πρότυπα ενάντια στο βιομηχανικό πολιτισμό της Δύσης. (εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε