Μεταξύ λοιπών λεξικογραφημένων εξηγήσεων του «πόντος» περιλαμβάνεται και τούτη: μικρή θηλιά που γίνεται με τη βελόνα στο πλέξιμο ή με μηχανικό τρόπο - μεγάλη επιστήμη το πλέξιμο της κάλτσας...

Σιγά μη σου φύγει πόντος: Το να σου φύγει πόντος από το καλσόν (να λυθεί / κοπεί το κομπάκι και να χαθεί η συνέχεια της ύφανσης) είναι ένα φριχτό πράμα, γιατί δεν μπορεί να 'χεις ντυθεί, να 'χεις βαφτεί, να 'χεις γίνει μια θεά και να καταλήξεις να τριγυρνάς σαν τη δευτεράτζα με την τρούπα (π.χ. μήδι), σο πρέπει να βρεις να αλλάξεις επειγόντως. Ωωωω απελπισία (προφ μιλάμε για απελπισία του κώλου, σιγά το πρόβλημα τώρα, χεστηκαμέτε, ας κουβαλούσες καβάτζα καλσόν στην τελική να μη μας ζαλίζεις τον πέοντα / το μουνί).

Το «σιγά μη σου φύγει κανας πόντος» προέρχεται από την απόγνωση που κάθε γυναίκα που φοράει φούστα έχει αισθανθεί κάποτε, για ένα θέμα όμως που αντικειμενικά δεν είναι σοβαρό. Σαν να λέμε: «όπα ρε μεγάλε, τι κλαις, τι κοπανιέσαι, η κατάσταση είναι αντίστοιχη του να σου φύγει πόντος από το καλσόν (αρχίδια σοβαρότης), σο δεν νιώθω το πρόβλημα / την συμμετοχή σου στο πρόβλημα / τον ενθουσιασμό σου / την απαισιοδοξία σου / την αισιοδοξία σου».

Ακόμα μεγαλύτερη απαξία προσδίδει το να το λέει άντρας το ποίμα, που στ' αρχίδια του κιόλας για τα καλσόν, τι τον πέρασες.

Συνώνυμο: σκίζω καλτσόν

Ε, ενταξει, ξερεις τωρα, αυτο ηταν too much για μενα. Σ αυτα ειμαι πολυ κολλημενος. Εισιτηριο απ εξω; στρωματσαδα; τι λες τωρα!; κι αρχισα κι εγω τα: αχ, μωρε δε θα μπορεσω (ξερεις, με το υφος: «πτου, μου φυγε πόντος») κατι ετυχε, εχω να βαλω πλυντηριο, αρρωστησε η γιαγια μου κι εχω στεναχωρηθει, μου καηκε το φαί.... κλπ κλπ Εδώ.

-8a h8ela kapote na akoyseis to monologo apo ta xeilh moy. [ANONYMOUS] said this on Μαρτίου 31, 2009 at 18:23 -Ανώνυμε έχε το το νου σου πάνω στην απαγγελία μη σου φύγει κανας πόντος απ΄ το καλσόν. [VISITOR]said this on Μαρτίου 31, 2009 at 20:11 (Εδώ.)

Από μπροστά είναι όμορφη όμως. (από Galadriel, 29/11/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία