Φανταρίστικη ρητορική ερώτηση. Πρώτα λες πόσες μετράς, στο κλασικό σχήμα «ν και σήμερα» και μετά κοτσάρεις την ερώτηση για να δείξεις λαρτζ, ότι και καλά δεν είναι καθόλου πολλές. Γι’ αυτό θέλει προσοχή σε ποιον απευθύνεσαι, μην βρεθείς να το παίζεις μάγκας σε κανέναν παλαιότερο.

Καμιά φορά λέγεται και από πολύ νέους, με σκοπό την αυτολύπηση και το αντρίκιο κλαψούρισμα. Εννοείται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση θα ήταν «ναι, είναι πάρα πολλές» ή, πιο σκληρά, «τέσσερις φωτογραφίες και πενήντα ευρώ».

Έχει περάσει και σε χρήσεις εκτός στρατού (παρ. 4 και 5).

Βλ. και μια ζωή και σήμερα.

  1. Από εδώ:

- Παίδες είναι επιβεβαιωμένο. [...] Επομένως, οι 8μηνοι της 311 μπορούμε να ξεκινήσουμε τα λελε-τράγουδα ;).
- [...] Αν ισχύει αυτό 26 και σήμερα είναι πολλές;

  1. Από εδώ:

“300 και σήμερα! Είναι πολλέεεες;;;” Έτσι περνάει ο καιρός στον στρατό! Κάθε μέρα ο καθένας μετράει τις ημέρες του (οι έξυπνοι δεν το κάνουν ). 360 και σήμεραααα…300 και σήμεραααα…150 και σήμεραααα…κάπου εκεί σε ακούει ένας με 10 ημέρες (και σήμερα) και σου λέει (σε στύλ “Έλα Αλέκο!”)…”Πόσεεεεςςς; Αααααχαχαχαχαχαχααα!!!”. Καμία και σήμερα…είναι πολλές;

  1. Από εδώ:

ΥΓ1: Περπατώ εις το δάσος και ακούω φωνές. 134 και σήμερα είναι πολλές;
ΥΓ2: ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ

  1. Από εδώ:

- Τέσσερις και σήμερα είναι πολλές;
- 2 και σήμερα θες να πεις. Άντε να αρχίσει το Lost να γεμίσουν τα βράδια.

  1. Από εδώ (να σημειωθεί ότι γράφει γυναίκα):

Οκτώ και σήμερα είναι πολλές; Έχω πάρει χτένα σαν τους φαντάρους και κόβω δοντάκια μετρώντας τις ώρες πριν από τις διακοπές: 192 και μερικές σημερινές.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία