Εκ του χριστουγεννιάτικου παιδικού τραγουδιού Ο Μικρός Τυμπανιστής και του τούμπανο δηλαδή της σλανγκιάς που περιγράφει τον μυώδη άνθρωπο που δεν έχει καθόλου λίπος, αλλά είναι πρησμένος και σφριγηλός με την καλή έννοια. Ο μικρός τουμπανιστής είναι ο ανθρωπότυπος που περιέγραψα και στο μισή μπουκιά σπανακόρυζο, δηλαδή αυτός που προσπαθεί να υπεραναπληρώσει μια φυσική του μειονεξία, εν προκειμένω το χαμηλό ανάστημα, με το να γίνει μπιλντέρι σφίχτερμαν.

Προσωπικά, το χρησιμοποιώ για γκόμενες τ. πιπινέζα οι οποίες αναπληρώνουν το μη λεβέντικο παράστημα με το να γίνουν πολύ σφριγηλές και τουμπανιασμένες, και επαληθεύουν έτσι το ρητό του λαού μας ψηλό μουνί για παρέλαση, κοντό για κρεβάτι. Λόγω προδιαγραφών δεν μπορεί βέβαια να αρθεί στο ύψος ενός θεόμουνου, μπορεί όμως να αποτελέσει ένα καθ' όλα τίμιο καυλέτο και δη μανιτζέβελο στις κρεβατικές εχθροπραξίες λόγω χαμηλού κέντρου βάρους και έλλειψης λίπους. Το αρσενικό γραμματικό γένος δεν πρέπει να προβληματίζει, γιατί οι γυναίκες τούμπανα συχνά αποδίδονται με αυτό όπως στα μούναρος, κόμματος, τσολιάς, πούτανος/ κοντοπούτανος, και εξάλλου το κοντό ανάστημα παραπέμπει σε gender-neutral παιδί τ. γουτσιστικού διπαί, πρβλ. και τη συνήθεια των γυναικείων υποκοριστικών σε ουδέτερο γένος, λ.χ. Αννιώ, Μαρινιώ. Βρασταμανιστί: τουμπανομεζές.

Σημείωση για τον γερμανό μεταφραστή: Πρόκειται για λολοπαίγνιο με χαμηλή διάδοση. Το ίδιο δε παιδικό άσμα έχει σλανγκιστεί και ως μικρός τυμπανιστηρτζής.

  1. Το Άσμα:

ο μικρος τουμπανιστης

Σε λιγο θα μαι τουμπανο
και ποιος θα μου μηλαει
του χρονου οΤακης ο κουβας
τα δερνει τα γαμαει

θα μπω στο γυμναστηριο
και κατω απο της μπαρες
θα φτιαξω χερια ατσαλινα
θα σπασω της αμπαρες

268 κιλα θα παιζω παγκο στηθος
χτηστος θα γινω νταβατζης
που θα τρομαζει πληθος

ειμαι οτακης ο κουβας
μελλοντικος mister hellas. (Δες).

  1. Η ο μικρός τουμπανιστής. Στα νιάτα του έκανε body-building. Λέει, ότι είχε πάρει και τίτλο. Είχε βάλει και μπράντιφερ με τον Σβατζενεγκερ (έχει πει) και ήρθαν ισοπαλία. (Δες).

  2. -Έχει κανά τούμπανο στο γυμναστήριο που πας, γιατρέ μου;
    - Νταξ, δεν παίζει κανάς τσολιάς, αλλά υπάρχει ένας μικρός τουμπανιστής μούρλια!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία