Στο ποδόσφαιρο, την υδατοσφαίριση και τη χειροσφαίριση είναι η εστία καθεμιάς από τις αντίπαλες ομάδες, το γκολπόστ, και συνεκδοχικά το ίδιο το γκολ.

Στην σεξοσλάνγκ είναι μεταφορικώς ό,τι και το γκολ, το σκοράρισμα και το μπαλάκι, δηλαδή η ευτυχής (για τον εραστή) κατάληξη της σεξουαλικής πράξης με εκσπερμάτιση. Χρησιμοποιείται περισσότερο όταν υπάρχει προβληματισμός για το αν θα μπορέσει ο εραστής να πετύχει περισσότερα του ενός τέρματα, το οποίο καθορίζεται από διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες.

- Ευτυχώς, είχα ρίξει πριν μια στρατηγική μαλακία και δεν ήμουν κοκοράκι. Ωστόσο, δεν κατάφερα να ρίξω πάνω από δύο τέρματα, οπότε μπορεί και να ήταν μαλακία η μαλακία.
- Αχ, εσείς τα νιάτα!... Στην ηλικία μου ένα τέρμα το πολύ... Μέχρι να σηκωθώ ξανά, μάτια μου γλυκά, που λέει κι ο Πρωκτοκώλογλου...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Επιρρηματικός προσδιορισμός που δείχνει το πέρας ενός προσώπου ή μίας κατάστασης ή φάσης. Χρησιμοποιείται όταν το πρόσωπο ή η φάση είναι στο απώτατο σημείο που είναι δυνατόν να βρίσκεται και παραπέρα δεν πάει. Έχει φτάσει σε απερίγραπτο σημείο.

Η μάνα μου έχει φτάσει να βγάζει τα πιατικά από το πλυντήριο και να τα πλένει στο χέρι. Τέρμα υστερία.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία