Στην χρηματιστηριακή αργκό, όταν οι μπούληδες (< bullish/αισιόδοξοι επενδυτές) αγοράζουν τώρα για να πουλήσουν εν εγκαίρω time, προσδοκώντας αύξηση στην τιμή κάποιου χαρτιού.

Πρόκειται για τον αντίποδα του σορτάρω, όταν δηλαδή ο αρκουδιάρης αναμένει χώσιμο της αρκούδας και πουλάει χαρτιά πού δεν έχει αέρα, τζογάροντας ότι θα τα αγοράσει μπιρ παρά και θα τα χώσει καπάκι σε υψηλότερη προκαθορισμένη τιμή στο μέλλον (σ.ς. στο κανονικό, όχι στο watermelon).

Εκ του αγγλικανικού to go long.

- Μιλαγα με εναν γνωστο μου, δουλευει χιλη σε εταιρεια με μεταλλευματα, για τον χρυσο. Συμφωνα με αυτον, περιμενει ενα πισω γυρισμα στον χρυσο και μετα ξανα πανω. Μου ειπε οτι θα λονγκαρει μεχρι να ερθει η αναλογια dow:ounce (gold) 1:1. Αυτο σημαινει οτι σημερινες τιμες ο χρυσος θα παει $12000. ή οτι τελοςπαντων θα πεσει ο dow θα ανεβει ο χρυσος και καπου στην μεση θε βρεθουνε. Εχεις ακουσει για αυτην την αναλογια;
(εδώ)

- ΘΕΛΩ να λονγκαρω σημερα στα χαμηλα τον ΓΔ για να προλαβω την ανοδικη εκτιναξη της ΔΕΥΤΕΡΑΣ και δεν εχω ρευστο...
(εκεί)

- Φιλε μητσοτακης αυριο σορταρω δεη και λονγκαρω χρυσο πες μου σε παρακαλω οτι η δεη θα ανεβει και ο χρυσος θα πεσει. (παραπέρα)

Εύα Λονγκόρια - αγοράζουμε σήμερα γιατί οι μετοχές της θα ανέβουν κι άλλο! (από Vrastaman, 13/07/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία