Κλισεδιά που λέγεται χιουμοριστικά ή ειρωνικά αντί για συγνώμη.

Κυρίως μπαμπαδίστικη ατάκα, παρμένη από ομώνυμο βαλσάκι του Τριανταεφτά, σε μουσική Κώστα Γιαννίδη και στίχους Αλέκου Σακελλάριου.

  1. Μην κλαις αναίτια / ήταν μια τρέλα μου / μια περιπέτεια / μονάχα μια // Συγγνώμη σου ζητώ, συγχώρεσέ με / κι αν έφταιξα εγώ τ' ομολογώ (όλοι οι στίχοι εδώ)

  2. Δε τα είπαμε εχθές και φοβήθηκες λίγο αγάπη μου καλή. Μη φοβάσαι Ντόροθυ. Δεν πάω πουθενά. Απλά έπεσε δουλειά. Και ως γνωστόν η δουλειά κάνει τους άντρες. Αυτό σε συνδιασμό με τα άπειρα κιλά ανδροσύνης που κουβαλάω, σου δίνουν μια εικόνα του ΠΟΣΟ δουλειά είχα χθες. Το ξέρω σου έλειψα. Έκανες refresh εχθές κάθε 48 δευτερόλεπτα. Συγγνώμη σου ζητώ, συγχώρεσέ με. (από εδώ)

  3. Και έφτασε η στιγμή που όλοι σπεύδουν να παραιτηθούν και να γυρίσουν τη πλάτη. Κάποιοι λένε ότι προδόθηκαν, όμως δεν γίνονται πιστευτοί. Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθούν, ότι τα λάθη τα βλέπανε, αλλά έδιναν παράταση. Τώρα το συγνώμη σου ζητώ συγχώρεσέ με, από τον καθένα χωριστά δε φτάνει, διότι το παιχνίδι χάθηκε. Άσε που όσοι έχουν μάθει να βρίσκονται κάτω από μια ομπρέλα, πάλι θα ψάξουν για να ενταχθούν και να εντάξουν, πάλι θα μοιράσουν ψηφοδέλτια και θα εκμαιεύσουν υποσχέσεις, πάλι θα κρατήσουν κάποια σημαία και θα αναζητήσουν την δική τους αυλή. (από εδώ)

«Συγνώμη σου ζητώ, συγχώρεσέ με», Σόνια Κουρτίδου (από vikar, 15/08/11)Και από Σοφία Βέμπο (από vikar, 15/08/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία