Λέγεται για ατυχή αντίδραση, δήθεν επιθετική, που στην πραγματικότητα αποβαίνει βλαπτική για τον αντιδρώντα. Λεονταρισμός από ανίσχυρο που δεν έχει ορθή αντίληψη της μειονεκτικής του θέσης. Στην επιθυμία του να βλάψει τον άλλο, ενεργεί άστοχα και βλάπτει περισσότερο (ή μοναχά) τον εαυτό του. Αυτογκόλ. Τσαμπουκάς αυτοκαταστροφικός και αποτυχημένος.

  1. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος αποφάσισε την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανοχή του προς τον ΑΤΤΙΛΑ 2, οι επιχειρήσεις του οποίου διεξήχθησαν με τη χρήση αμερικανικών όπλων. Θύμωσε ο αγάς και δάγκασε τ' αρχίδια του δηλαδή, καθώς ένα μόλις μήνα αργότερα υπέβαλε αίτηση επανένταξης, που όμως απαιτούσε, πλέον, τη συναίνεση της Τουρκίας, η οποία δεν δόθηκε παρά μόνον έναντι σημαντικότατου περιορισμού των προηγουμένων αρμοδιοτήτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.

  2. – Θα σε καταγγείλω στην πολεοδομία ρε!
    Θύμωσε ο αγάς και δάγκασε τ' αρχίδια του! Πού πας ρε Καραμήτρο που έχεις κλείσει 100 τετραγωνικά ημιϋπαίθριο και θες να μου φέρεις και την πολεοδομία; Φερ' τηνα ρε να σου κόψουν τον κώλο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία