Αλλιώς και μυρμηγκοφάγος, είναι η αντιασφυξιογόνα μάσκα τύπου GP-5 που τόσο πολύ φορέθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει να φοριέται για πολύ καιρό από ό,τι φαίνεται με όλα αυτά τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις τρόικες, τον Παπανδρέου τον τρίτο τον μακρύτερο κλπ κλπ. Λέγεται έτσι γιατί καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι και αυτός που τη φοράει μυρμηγκοφέρνει (ή μυρμηγκοφαγοφέρνει) φουλ, γεγονός που αποτελεί και ένα βασικό της μειονέκτημα όταν βρίσκεται κανείς σε μέρη με τόσους μπάτσους και ασφαλίτες.

  1. (από Indymedia)
    «Υπάρχουν πολλοί αναπνευστήρες με φίλτρα που πωλούνται ειδικά στο ebay,amazon,κτλ. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει λογικά να αποφεύγονται οι χρησιμοποιημένες μάσκες. Δεν ξέρουμε πώς έχουν χρησιμοποιηθεί και σε τι έχουν εκτεθεί. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν αγγελίες που πουλάνε μάσκες από Β ΠΠ ή από τις επιχειρήσεις στο Ιρακ!!! Τις αποφεύγουμε πάση θυσία,ειδικά τα μυρμήγκια είναι σχεδόν όλα από τέτοιες επιχειρήσεις του σοβιετικού στρατού... Για τις νέες μάσκες και τα φίλτρα είναι εξαιρετικά κρίσιμο να προσέχουμε ημερομηνίες λήξης αλλά και να φροντίζουμε για αλλαγές φίλτρων.»

  2. (από Indymedia)
    «πότε ο κόκκινος στρατός χρησιμοποίησε σε επιχειρήσεις μάσκες μυρμηγκοφάγους ;
    (από μέρμηγκας 18:06, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011)
    Δεν παίζει κάτι τέτοιο που λες,εκτός ίσως από την πυρηνική δοκιμή στα Ουράλια το '49.Μην κινδυνολογούμε λοιπόν. Ούτε το ΝΑΤΟ έχει χρησιμοποιήσει σε ευρεία κλίμακα τέτοιες μάσκες. Οι καινούριες είναι πανάκριβες,άλλωστε δεν τις αγοράζουμε και για καθημερινή-σκληρή χρήση... »

  3. (από Indymedia)
    «Για τις σοβιετικες GP-5(τα»μυρμηγκια«)να πουμε οτι υπαρχουν δυο τυπων,αυτες με το σπειρωμα του φιλτρου στα 40mm οπως και οι ΝΑΤΟικες(οποτε ευκολα μπορειτε να αντικαταστησετε το παλιο με ενα καινουργιο φιλτρο),και αυτες με το σπειρωμα στα 60mm(που ειναι σπανιοτερες ομως).»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία