Τίτλος τηλεοπτικής σειράς του 1991 που παραφράζει τον τίτλο της ταινίας Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου του Steven Spielberg. Έχουμε, δηλαδή, μια σειρά από τροπές. Η ταινία του Spielberg αναφερόταν σε επαφές με το εξωγήινο υπερπέραν, ενώ η πρώτη τροπή αναφερόταν σε γείτονες που κρυφακούν ο ένας τον άλλο μέσα από τρύπες του τοίχου.

Πλέον η έκφραση χρησιμοποιείται ως σεχουαλικό υπονοούμενο και γενικό, αλλά κυρίως για να μεταφερθεί γλωσσικώς στα ελληνικά η πρακτική της glory hole ήτοι της τσιμπουκότρυπας ή τρύπας της χαράς, κατά την οποία δύο εραστές (συχνά άγνωστοι) έρχονται σε επαφή μέσω τρύπας σε τοίχο λ.χ. δημόσιας τουαλέτας ή αλλού. Οι τοιούτοι εραστές έχουν έτσι το πλεονέκτημα της ανωνυμίας, αλλά και της εντρύφησης σε σαδομαζοχιστικά παίγνια, εξ ου και η έκφραση χρησιμοποιείται μεταφορικώς ανάλογα.

Μόνο στην εξέδρα λέγονται αυτά και κυρίως από εκείνους τους οπαδούς που είναι σε τέτοια κατάσταση, ώστε να νομίζουν πως ο Ολυμπιακός (ή ο Παναθηναϊκός) έχει τουρλωτό πισινό, πρόθυμο για στενές επαφές τρύπιου τοίχου μαζί τους. (Εδώ).

Και "στενές επαφές με τρεις τύπους" από τα Ημισκούμπρια (από Khan, 09/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε