Tα καταφέρνω. Έχω ένα δικό μου μυστήριο τρόπο για να αντιμετωπίζω με επιτυχία το ό,τι. Αναφορά βεβαίως σε θέματα όπου κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται (μη εξαντλητική εκτενής λίστα στα παραδείγματα). Το 'χω.

Ο «τρόπος» είναι ασαφής, δε διευκρινίζεται. Το ερωτηματικό πλανάται στον αέρα αλλά με τη φράση αυτή ο αέρας κόβεται, πόσο επίμονος πρέπει να είναι κάποιος για να συνεχίσει να ρωτάει «ποιον τρόπο δηλαδή». Μπορεί να είναι από την κωλοφαρδία μου, το μαγικό μου αστέρι που με φυλά από ψηλά, μέχρι οι σχέσεις μου με τη μαφία, να κοιτάς τη δουλειά σου.

Κύρια σλανγκοσημασία χωρίς: Όταν παραλείπεται το με, αναφέρεται δηλαδή απλά ως «έχει τον τρόπο του» σκέτο, υπονοείται το «με τα λεφτά». Σημαίνει κυρίως ότι, πλούσιος δεν είναι ο τάδε, αλλά τα καταφέρνει να επιβιώνει και μάλιστα σε ιδιαιτέρως καλό επίπεδο, χωρίς να διευκρινίζεται πώς. Είναι ξεκάθαρο ότι ο τάδες δεν είναι εργάτης ή μισθωτός, αυτοί έχουν κόπο, αυτός έχει τρόπο. Υπαινίσσεται ότι όλο και μια περιουσιούλα υπάρχει, όλο και κάτι εισοδηματάκια έχει, ενοικιάκια από προικώα, κληρονομιές στο σεντούκι, γενικά μυστικά και ζηλευτά από τους πολλούς φράγκα, που μη λέμε τώρα λεπτομέρειες και του το γρουσουζέψουμε.

Με τις λέξεις: Έχοντας ένα παιδί Δίδυμο είναι σαν να είστε μέσα στην περιπέτεια όλη την ώρα. [...] Έχει τον τρόπο του με τις λέξεις και μπορεί εύκολα να παίξει μαζί τους.

Νομίζω πως έχω τον τρό­πο μου με τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά μη έχοντας μεγαλώσει ένα δικό μου, ίσως δεν έχω εκείνους τους δίαυλους επικοινωνίας που θα μου επέτρεπαν να τους πω τις δικές μου ιστορίες.

Έχω τον τρόπο μου με τους ανθρώπους. Εκτός από την έμφυτη κλίση μου, το σπούδασα καλά το αντικείμενο, χρόνια ολόκληρα στο κουρμπέτι.

Μου θυμίζει εξορμήσεις σε πισίνες με παρέες, [...] μία αξέχαστη φάση που έβαλε σε ένα beach bar αυτό το τραγούδι (έχω τον τρόπο μου με τους dj) και ουρλιάζαμε σαν παιδιά...

“Θόγια, σε βρίσκω εκπληκτικό!!! [...]Τόσο πολύ με μαγεύεις!!! Έχεις τον τρόπο σου εσύ βέβαια με τις γυναίκες.. [...]Πρέπει να είσαι και καλός στο κρεββάτι!!! Μέσα δεν έπεσα;;; ”

Μετά μας σύστησε τον υπεύθυνο της εκπαίδευσής μας. [...]Ήταν τόσο αγενής που οι φοιτητές είχαμε κάνει κατάλογο με τις καλύτερες προσβολές. [...]: Χμμμ, κατάλαβα τι λες, βλέπεις έχω τον τρόπο μου με τα ζώα (σε απορία φοιτητή).

Δεν έχω παραπονο παντως....δε με εβρισαν ....με εξυπηρετησαν ταχυτατα...(και ας τους ταλαιπώρησα και λίγο...αλλά είπαμε εχω τον τροπο μου με τις δημόσιες υπηρεσίες)..

...Εγώ έχω μεγαλύτερη άνεση και γενικά έχω τον τρόπο μου με τους τραμπούκους και τις σεξουαλικές χάρες, οπότε δεν πιάνουν σε εμένα εκβιασμοί. [...] η προτίμηση που εμφανίζουν οι περισσότεροι άντρες στα αθλήματα που περιέχουν μεγάλες μπάλες είναι σχεδόν ταυτόσημη με την προτίμηση που εμφανίζουν στα μεγάλα βυζιά.

το τρενο χαλασε μας κατεβασαν και μας συνελαβαν συνοριοφυλακες.κατι ηλιθιες απο την ξανθη δεν ειχαν καν ταυτοτητα,εγω ειχα διαβατηριο,και τα κανονισα!παντα εχω τον τροπο μου με τους ενστολους αντρες!


Αλλά κυρίως:

Κοίτα, έχω μία φίλη, που έχει σοβαρή σχέση με σκωτζέζο και το πάνε για γάμο (πύργο δεν έχει, αλλά τον έχει τον τρόπο του). (σ.ς. να, αυτό που έλεγα στην τρίτη παράγραφο)

Έχει τον τρόπο της με τον Σαββιδάκη. (από Galadriel, 19/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία