Νεολογισμός που σχηματίζεται κατά το γερμανοτσολιάς.

Χρησιμοποιείται από όσους ερμηνεύουν την παρούσα οικονομική κρίση με όρους «κατοχής» τ. «οι Γερμανοί ξανάρχονται», στην οποία άλλοι έχουν τον ρόλο του δωσίλογου και άλλοι του αντιστασιακού. Μόνο που τώρα η δύναμη κατοχής δεν είναι ένα έθνος- κράτος, έστω οι ισχυροί οικονομικώς Γερμανοί, αλλά οι υπερεθνικές τράπεζες. Οπότε τραπεζοτσολιάδες είναι αυτοί που υπηρετούν τα συμφέροντά τους, με οποιοδήποτε ιδεολογικό περιτύλιγμα και αν αυτό γίνεται. Ο νεολογισμός, λαδή αποσκοπεί να παρουσιάσει τους τραπεζοτσολιάδες ως τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων, ήτοι ότι υπό όλες τις συγκυρίες κάποια λαμόγια θα επιπλεύσουν, θα προδώσουν και θα βγάλουν και κέρδος.

Τρίβιο: Η σλανγκενέργεια του -τσολιάς (με πρότυπο το γερμανοτσολιάς) φαίνεται και από τον όρο ισπανοτσολιάς που έπλασαν οι Πορνοστρόικα για να χαρακτηρίσουν τον σπανιώλη.

  1. Καποτε κολλησαν στους προγονους μου το στιγμα των κομμουνιστοσυμμοριτων για να μειωσουν την πατριωτικη τους συνειδηση, οι δοσιλογοι, θρασυδειλοι και ξενοδουλοι συνεργατες των Αγγλων και των Γερμανων, οι κομμουνιστοφονιαδες και οι γερμανοτσολιαδες, που τα εγγονια τους σημερα ειναι οι αξιοι λαϊκοφονιαδες και τραπεζοτσολιαδες.
    Σημερα ηρθε η ωρα να παρω το αιμα μου πισω χαρακτηριζοντας τους απογονους τους ως τραπεζοσυμμοριτες. (Εδώ).

  2. KALATRABA Η ΟΧΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΘΕ ΤΡΥΠΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΥΠΩΣΟΥΜΕ ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!!!!! (Εδώ).

  3. Και τραπεζοτσολιάς και ρουφιάνος.
    Το άθλιο παπαγαλάκι της κεφαλαιοκρατικής χούντας, ο αφασικός «διανοητής» της ανθρωποφαγικής τραπεζοκρατίας, το ασπόνδυλο γιουσουφάκι του λαθρέμπορα αφεντικού, δίνει μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία