Ολοκληρώθηκε μία διαδικασία. Έκλεισε η τελική εκκρεμότητα. Είμεθα κομπλέ με την κακή την έννοια (καλή χώνεψη σε φάση). Η ήττα υπήρξε ολοκληρωτική, μετά από αυτό - όποιο - η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και μένει μόνο να απολαύσουμε το γλυκό. Που βεβαίως, θα το καταλάβατε ήδη, δεν είναι πραγματικά γλυκό, είναι κάπως ξινό.

Μορφωθείτε: Συνταγή, υλικά, κατσαρόλα, βράζεις ζάχαρες με νερά και φρουτάκια και περιμένεις να δέσει σιρόπι. Το «δέσιμο» του σιροπιού στη ζαχαροπλαστική είναι μεγάλη χημεία, απαραίτητο γιατί αν δεν γίνει, είτε μένει το σιρόπι υδαρές, που πα να πει άμα μείνει εκτός ψυγείου πιάνει μούχλα, είτε κρυσταλλώνει που πα να πει τρως το σικαλάκι και κάνει κράτσα κρούτσα η ζάχαρη ανάμεσα στα δόντια. Δεν το θέλουμε αυτό, δεν το θέλουμε, α-α. Σο το σημαντικότερο βήμα κατά την παρασκευή του γλυκού είναι να δέσει το σιρόπι, συνεπώς να δέσει το γλυκό και τα μέρη να αποτελέσουν σύνολο.

Σε μία ενοχλητική κατάσταση όπου έχουν γίνει διάφορα ανεπιθύμητα και που να μη γινόσαντε, σκάει και η τελική μαλακία και η φάση γίνεται απόσκατα. Κατ' αντιστοιχία τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα, τα πιάσαμε τα λεφτά μας, πήραμε τ' αρχίδια μας κι αυτά με καθυστέρηση. Γλυκιά και λάιτ μαμαδίστικη σλανγκ, άμα δε θες να γίνεις εντελώς γουγούνι.

Να αναφερθεί παρόλα αυτά ότι τυχαίνει να χρησιμοποιηθεί και ως θετική έκφραση, ανεβαίνοντας σε άλλη σφαίρα από το θετικό στο αρνητικό κι από κει στο θετικό ξανά - παράδειγμα.

Αντίστοιχος ζαχαροπλαστικός όρος: το κερασάκι στην τούρτα. Αντίστοιχος όρος που λένε και στο χωριό μου: δε λαστ στρο.

Το #1 περιοδικό - αρνητικό: τα οσκαρ τα εχω γραμμενα...
συνταγη να παρεις οσκαρ
1.γυριζεις ακαδημαικη ταινια για ενα ''βαρυγδουπο'' στορι πχ με εναν βασιλια που ειναι κεκες ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ πετας και μια αγγλικη προφορα και εδεσε το γλυκο
2.γυριζεις ταινια με χαζο η με αρρωσττο με πιπες για καλη θεληση δυναμη της ζωης κτλ..πουτσες μωβ..

Πριν το τέλος - αρνητικό: Ο θρύλος λέει ότι ο Nibiru, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύπτεται από το Sumerians, κατευθύνεται προς τη γη. Αυτή η καταστροφή προβλέφθηκε αρχικά για τον Μάιο του 2003, αλλά.. ζούμε ακόμα. Η ημερομηνία της “Ημέρας της Κρίσεως” μεταφέρθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ήρθε και το αρχαίο ημερολόγιο των Μάγιας που φαίνεται να τελειώνει το 2012 και έδεσε το γλυκό. Λέτε να μην υπάρξει 22 Δεκεμβρίου 2012;

Θα φανεί στο χειροκρότημα - θετικό: Μια πολύ ουσιαστική παρουσία που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και το χειροκρότημά του, το καλωσόρισμα στους καινούριους, αλλά και τους παλιούς αθλητές. Είχε μεγάλη σημασία για όλους μας.
Νομίζω ότι ήταν το υλικό που έλειπε για να… δέσει το γλυκό. Έγινε αυτό που έπρεπε. Πιέσαμε τους αθλητές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά προστέθηκε και από εσάς, από όλους σας, το υλικό που έλειπε για να κάνει τέλεια τη συνταγή.

(από Galadriel, 18/01/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία