Ιστοσελίδα όπου οι χρήστες (εγγεγραμμένοι ή μη) μπορούν να μοιραστούν (να κατεβάσουν) αρχεία άλλων χρηστών, ή να ανεβάσουν τα δικά τους για να τα μοιραστούν με άλλους. Η δυνατότητα χρήσης της ιστοσελίδας αυτής γίνεται μέσω συνδρομής (για γρηγορότερο κατέβασμα) ή τζάμπα (με πιο αργές -ναι, κάτι μας είπες τώρα- ταχύτητες μεταφόρτωσης).

Στην σύγχρονη κοινωνία του διαδικτύου, τα κατεβασάδικα μπορούν να θεωρηθούν είτε ως ιστοσελίδες κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, και λαμπρό παράδειγμα σοσιαλισμού στην πράξη, είτε ως ο παράδεισος του τζαμπατζή. Και οι δύο απόψεις έχουν γερά ερείσματα, όπως κι αν το δει κανείς.

Ονόματα ιστοσελίδων δεν χρειάζεται να αναφερθούν. Όποιος λέει ότι δεν τα έχει χρησιμοποιήσει, είτε τώρα ανακαλύπτει το διαδίκτυο (από το μηδέν), είτε πολύ απλά λέει πίπες.

Πάσα: Αλεξάνδρα, από Lexilogia, Τεχνική υποστήριξη: Valentini_Mellas (από Leximania)

  1. Σας ήρθε κανένα μειλ από την ομάδα του gt για καινούριο κατεβασάδικο; (Εδώ)

  2. Ο υπολογιστής είναι πολυμηχάνημα. Υπάρχουν και άλλες χρήσεις εκτός από κατεβασάδικο. (Εκεί)

  3. Το CAPTCHA είναι το σύστημα με τα παραμορφωμένα γράμματα τα οποία μας ζητείται σε κάποια σημεία του διαδικτύου να αναγνωρίσουμε για να βεβαιωθούν ότι δεν είμαστε κάποιο απαίσιο διεισδυτικό και παρενοχλητικό μηχανάκι. Περισσότερα στη Βίκη. CAPTCHA έχουμε εδώ, έχουν βάλει στην Ανέμη, χρησιμοποιούν πολλά κατεβασάδικα κ.ο.κ. Μια απορία που έχω συνέχεια, χωρίς να με κάνει να χάνω τον ύπνο μου: πού στο καλό βρίσκουν τις λέξεις που ρωτούν αφού τις παραμορφώνουν; (Πιο κει)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία