Όσο με παίρνει: όσο μπορώ, όσο με αφήνουν, όσο περνάει από το χέρι μου, όσο μπορώ να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια που μου δίνονται ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς μεγάλη έκπτωση στις αρχές και τα στάνταρτζ μου ή, κυρίως, χωρίς να ρισκάρω συνέπειες ή σοβαρές απώλειες.

Το παίρνω έχει την έννοια του χωράω - η βαλίτσα τα παίρνει όλα τα ρούχα, το βαρέλι παίρνει και χίλια λίτρα, το γήπεδο παίρνει ένα κάρο κόσμο. Mε παίρνει σημαίνει καταρχήν με χωράει.

Προφ ένας χώρος είτε δε με χωράει καθόλου (δε με παίρνει), ή με χωράει αν μαζευτώ (με παίρνει τσίμα τσίμα), ή με χωράει κι αν απλωθώ (με παίρνει άνετα). Σε άλλη σφαίρα, πηγαίνοντάς το ένα βήμα πιο πάνω, με παίρνει θα μπει μπορώ να κουνηθώ εντός του τρέχοντος χωροχρόνου και του συνόλου των περιστάσεων χωρίς να βρω ντουβάρι και φάω τα μούτρα μου. Πόσο με παίρνει; Όσο με παίρνει.

Εδώ: Επιδιώκετε στη ζωή σας να κάνετε αυτό που θέλετε με οποιοδήποτε τίμημα; «Το επιδιώκω, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Όσο με παίρνει. Δεν θίγω τους άλλους και δεν ρισκάρω την αξιοπρέπειά μου».

Εδώ: …κι άμα θέλω τη μέγιστη οξύτητα με μεγάλο βάθος πεδίου κλείνω το διάφραγμα όσο με παίρνει (με κάποιες θυσίες στην ποιότητα).

Εδώ: Όσο όμως είναι παίχτης του και τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του θα τον στηρίζω όσο με παίρνει ανεξάρτητα τι γνώμη έχω ο ίδιος… Μας χάλασε μήπως που έβαλε το γκόλ στην Τούμπα και πανηγύριζε φιλώντας το σήμα και ήταν από τους καλύτερους παίχτες στο γήπεδο ;;;

Εδώ: Όταν την προηγούμενη εβδομάδα πλησίασε η πτώχευση, ξαφνικά όλοι οι αγαναχτισμένοι μούλωξαν, όλοι κρατούσαν την αναπνοή τους, ούτε μισή απεργία. Γιατί σου λέει, κάνω απεργίες και μαγκιές όσο με παίρνει. Ζητάω έξοδο από το ευρώ και λέω «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για να περνάει η ώρα, όχι για να με πάρετε στα σοβαρά. Δεν περίμενα αντίδραση κότας από τους μαχητικούς δενπληρωτζήδες. Κι όμως...

Εδώ: Και συνεχίζει. «Αποφάσισα, όσο με παίρνει, εσωτερικά να διατηρήσω τη χαρά της νιότης. Και να μην απαντάω πια σε δημοσιεύματα που με σχολιάζουν. Το έκανα στο παρελθόν, αλλά όλοι κάνουμε μαλακίες.

Δες και παίρνω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία