Η απομακρυσμένη χρονικά, σε σχέση με την αρχική ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης, ανάρτηση απαντήσεων και σχολίων σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες που προσφέρουν στους χρήστες τους (εγγεγραμμένους ή μη) αντίστοιχες δυνατότητες (όπως π.χ. φόρουμ, ιστολόγια κλπ).

Η μεξικανική συζήτηση μπορεί να αφορά την δημοσίευση απαντήσεων αφού έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την ώρα της αρχικής ανάρτησης, εντός όμως της ημέρας δημοσίευσης, ή ακόμη και την επαναφορά ενός νήματος στην ηλεκτρονική ημερήσια διάταξη έπειτα από το πέρασμα ημερών, εβδομάδων, ακόμη και ετών από τότε που πρωτοαναρτήθηκαν. Στη δεύτερη περίπτωση,ο επίσημος όρος της πρακτικής αυτής σε ηλεκτρονικά φόρουμ ονομάζεται ανάσταση νήματος.

Η ραθυμία και η νωχελικότητα εκ μέρους των χρηστών μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος, σε γενικότερη βαρεμάρα και σταρχιδισμό-ξυσαρχιδισμό, ή ακόμη και σε αντιπάθεια απέναντι στον συγκεκριμένο χρήστη που πραγματοποιεί τη δημοσίευση. Πολλές φορές, οφείλεται σε χρήστες του διαδικτύου που σερφάρουν γενικά και απλά βρίσκουν κάτι που θεωρούν άξιο σχολιασμού. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε ηλεκτρονικά φόρουμ, η πρακτική αυτή ασκείται από χρήστες που θέλουν να αυξήσουν τα σχόλια τους με σκοπό να αναρριχηθούν γρήγορα και να εδραιώσουν την παρουσία τους στην ιεραρχία των χρηστών, και τι καλύτερο και πιο γρήγορο από μία επίσκεψη στο αρχείο του φόρουμ, όπου και ξεκινούν τη μαζική νεκρανάσταση νημάτων άλλοτε με ολιγόλεκτες απαντήσεις εν είδει συγχαρητηρίων, κι άλλοτε με οφτοπικίσματα, σπαμαρίσματα ή/ και τρολαρίσματα, ασχέτως με το εάν οι χρήστες που πραγματοποίησαν την αρχική δημοσίευση εξακολουθούν να συμμετέχουν στον ιστότοπο ή όχι.

Τέλος, ο ίδιος ο όρος μεξικανική συζήτηση προέρχεται από την ευρέως διαδεδομένη -κατά πολύ ρατσιστική- εικόνα που έχει πολύς (δυτικός και ανατολικός) κόσμος για τους Μεξικανούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα γουέστερν διάγουν το βίο τους νωχελικά από τη μία σιέστα στην άλλη, προφυλαγμένοι από τον ήλιο στη βυθισμένη στη σιωπή κοιλάδα νοτιοδυτικά του Ελ Πάσο.

Πάσα: Electron, από εδώ.

  1. -μπα;;; ζηλευουμε κιλλερ;;
    βλεπουμε το νικολακι να σχολιαζει σαν τρελο και να μαζευει σχολια και φοβομαστε;;;
    ειλικρινα, ευχομαι με την νεα χρονια, να ερθουν πολυ καλυτερα. ολα!!!
    περιμενω με αγωνια το ρημαδι το τσατ......

-ειμαι κατα του τσατ εγω!!!!!
πιο καλα ετσι η μεξικανικη συζητηση!!!! δεν εισαι ολο στην μπριζα!!!!
τα τσατ ειναι ωραια για τα Σ/Κ των αγωνων!!!!
αλλα θα ηταν σουπερ εβδομαδιαια η και μηνιαια ψηφοφορια!!!!
θεσ δεν θεσ θα βγουν κουμπορια με τα αποτελεσματα!!!!!

(Από εδώ)

  1. axaxaxaxa το κραταμε για αυριο αυτο για να πεσουν κορμια!!!! :-P
    h η μεξικανικη συζητηση εχει χαβαλε.....αλλα δεν εχει αιμα!!!!!!!!!!!!!!!! :-PPPP
    ase poy kai to ρεντ μπουλ δεν με κραταει αλλο!!!!!!!

(Από εδώ -ίδιο φόρουμ, άλλο νήμα).

  1. Εν μέσω μεξικάνικης συζήτησης συνεχίζω το χαβά μου με Depeche Mode. (Από εδώ)

  2. Αλλη πρόταση: Να παίρνει το moderating team πιο γρήγορα αποφάσεις,η απόφαση για τα αθλητικά θυμίζει συζήτηση Μεξικάνων. (Από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία