Ορθογραφείται και έτσι το πολιτικό κόμμα (ή γίνονται αντίστοιχα λογοπαίγνια με κατάλληλο επιτονισμό και συμφραζόμενα στον προφορικό λόγο), ώστε να δηλωθεί ότι πρόκειται για κόμμα ή γενικώς κόμματα-κώματα στον πληθυντικό, που βρίσκονται τα ίδια σε κωματικό λήθαργο, αλλά και τον προκαλούν στους πολίτες. Με όπλο μικροκομματικές σκοπιμότητες, ιδιωτικές ρουσφετολογίες, ξύλινες ιδεολογίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του ατομικού συμφέροντος, αποκοίμισαν την καθολική υπευθυνότητα του πολίτη. Πλέον σε μέρες κρίσης, χρησιμοποιείται για κόμματα που δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε πλέον στην μετα-μεταπολίτευση, αφού κλείσαμε τον κύκλο, και επιμένουν μυωπικά να ακολουθούν τις ίδιες τακτικές που μας φέρανε εδώ που μας φέρανε.

Επίσης συχνό: κόμματα και αποκόμματα.

  1. Κώματα (και αποκώματα) με συγκεκριμένο ρόλο. (Εδώ).

  2. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΩΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. (Εδώ).

  3. Το έργο με το κόμματα και αποκόμματα που οδήγησαν την πατρίδα σε διαδοχικά κώματα, τελείωσε! Και υπάρχουν κώματα διαφόρων τύπων. Από άλλα ξυπνάς καμιά φορά. Φρέσκος και ωραίος. Από άλλα σηκώνεσαι αλλά μισοπαράλυτος. Κι από άλλα δεν ξυπνάς ποτέ!
    Μια ολόκληρη εποχή, φεύγει! Η μεταπολίτευση χρεοκόπησε. Ο φθηνός μικροπελατειακός κομματισμός, οι ασπόνδυλοι πολιτικοί, οι παθογένειες γενεών, τα σύνδρομα ενδοτισμού και υποτέλειας, ΠΡΕΠΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να φύγουν. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία