Αγγλόφερτη slang λέξη με δύο έννοιες.

1)Συντομογραφία της Σκωτσέζικης λέξης «swagger», κοινώς το κάθε ζώο που κάνει ποζεριά, υπερηφανεύεται στους φίλους του ή κάνει μόστρα όταν το τραβάνε photos και videos.

2)Εναλλακτικά και καθότι το παραπάνω είναι κύριο προνόμιο των γυναικών και των σφίχτηδων, πολλοί το ερμηνεύουν με τα αρχικά Secretly We Are Gay.

Χρησιμοποιείται κυρίως στο γραπτό λόγο εντός του Internet και λιγότερο στον προφορικό.

- Πάω Club22 με την Βένια και μια φίλη της. Το ψήνεις;
- Τι να έρθω να κάνω ρε μαλάκα; Οι γκόμενες είναι swag τελείως, μόνο photos στο Guestlist θέλουν για να μαζεύουν likes. Άσε, καλύτερα να κλειστώ μέσα παρά να βγω με τα τσόκαρα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Ο μόνος εγκυρος ορισμός είναι ο παρακάτω για τον οποίο παρατίθεται και ντοκουμέντο(1998):

Swag ή s.w.a.g. είναι το αρκτικόλεξο της φράσης SEX WEED ALCHOL GRAFFITI χρησιμοποιούμενο κατά κόρον απο ράπερς και γκραφιτάδες τη δεκαετία του 90, αντιπροσωπεύοντας τη νοοτροπία της κουλτούρας του δρόμου. Γενικότερα λέγοντας ''ο τάδε έχει το SWAG'' σημαίνει ότι ο τάδε έχει αέρα / στυλ / είναι άνετος.

Δημοφιλείς αλλά λανθασμένοι ορισμοί οι εξής: something we all get, sex weed alcohol girls, secretely we are gay.

Ντοκουμέντο 1998.

Εν έτει 2013 το SWAG έχει μάλλον αρνητική έννοια αφού αντιπροσωπεύει την κουλτούρα του κλαρινογαμπρού.

Παράγωγο του SWAG είναι η σουαγκίλα.

Κοίτα πως έσκασε ο τρελός στο παρτυ: γυαλί ηλίου, jordans, lakers μπουφάν και γυαλιστερό snapback. Τίγκα SWAG!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Swag είναι ένας όρος αργκό του ίντερνετ που χρησιμοποιείται στα social networks, σχόλια φόρουμ, φωτογραφιών (και στην διάλεκτο των επιχειρήσεων προκειμένου να πουλήσουν προϊόντα).

Προέλευση

Σύμφωνα με το ονλάιν λεξικό ετυμολογιών , η λέξη swag πρωτοεμφανίστηκε κατά την δεκαετία του 1520-1530, παράγωγο του ρήματος swing, που σημαίνει «κίνηση». Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση της λέξης συναντάται σε κείμενο του άγγλου ποιητή και θεατρικόυ συγγραφέα Ουίλιαμ Σέξπιρ, στο έργο του «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», γραμμένο ανάμεσα στα 1590-1596. Η κύρια σημασία του swag, ήταν να κουνιέσαι και να περπατάς βαριά και με αστάθεια.

swagger

Η λέξη swagger, ήρθε πολύ αργότερα από το τραγούδι του ράπερ Jay-Z, «All I Need» (2001). Το swagger στη hip-hop μουσική περιλαμβάνει τραγούδια των ράπερς T.I (Swagger International), Jay-z (Swagga Like Us) καθώς και πολλών άλλων (βλ. Wiz Khalifa, Chris Brown κ.α.). Ουσιαστικά ή λέξη swagger έχει άμεση σχέση με hip-hop τραγούδια (ξεκινά από το Αμερικανικό hip-hop, r&b και ποπ στοιχείο), για να αναδείξει το στιλ της ραπ μουσικής. Βασικότερος σκοπός της είναι να αναδείξει τις δεξιότητες των τραγουδιστών-ράπερ ή γενικότερα των ατόμων που προτιμούν αυτή τη μουσική.

Η σύγχρονη προέλευση του όρου swag

Η όλη αυτή έννοια του swag αναθεωρήθηκε και στις 31 Ιουλίου 2006 δημοσιεύτηκε από το Tumblr, ότι πλέον η κύρια σημασία του swag θα είναι η εμφάνιση, το στιλ, η νοοτροπία και ο τρόπος που θα παρουσιάζει ο καθένας τον εαυτό του (Stuff We All Get).

(Τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται στην «ορθή» ετυμολογία του όρου. Οι υπόλοιπες ερμηνείες στηρίζονται κυρίως σε αστικούς μύθους, όπως «Secretly we are gay», «Scientific Wild-Ass Guess», «Stolen without a gun» κ.λ.π)

To style του είναι πολύ swag. Φορά φαρδιές μπλούζες, αθλητικές φόρμες παπούτσια jordan ή adidas, και καπέλα snapback.

S.W.A.G (από Efaki Papa, 26/09/14)S.W.A.G (από Efaki Papa, 26/09/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Swag σημαίνει SEX WEED ALCOHOL GIRLS και όχι κάτι παρόμοιο.

Όπως τα αγοράκια που ντύνονται ποζέρικα, με καπέλα γυρισμένα και τέτοια, υποτίθεται να προσεγγίσουν τα κορίτσια που λέγαμε πριν λίγο.

-

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία