Ακριβής μετάφραση του αγγλικού γνωμικού «every dog has its / his day» που, συνδυάζοντας μοιρολατρία και φλέγμα, δηλώνει πως κι ο πάσα ένας κάποια στιγμή, έστω και για λίγο, απολαμβάνει μια κάποια επιτυχία.

Πασίγνωστο στους εγγλέζους αναντάμ παπαντάμ (καρατσεκαρισμένο πως το χρησιμοποιούσε η Μπέτυ η Ι της Αγγλίας όταν ήταν ακόμη πριγκιποπούλα το 1550 μ.Χ. –άρα έπαιζε από καιρό), νοηματικά είναι κοντά στο επίσης ελπιδοφόρο αλλά ασύγκριτο ως προς την ανατρεπτική επαναστατικότητα δικό μας «θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός».

Λίγο του ό,τι ακούγεται σαφώς λιγότερο μπρουτάλ, λίγο του ό,τι απηχεί μια τριβή με τη βρετανική κουλτούρα, έχει σκάσει μύτη εδώ και καιρό προτρέποντας σε υπομονή, επιμονή και ...καρτερία περνώντας στο ντούκου ό,τι υποτιμητικό πάει απανταχού πακέτο με το «σκυλί» (ή το «σκύλος»), ιδιαίτερα σε μια κοινωνία σαφώς λιγότερο ζωόφιλη της βρετανικής.

1.
Είπες ότι έχεις κάνει πολλές προσπάθειες και γενικά ξέρεις να την «πέφτεις». Επίσης δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. Παρόλα αυτά τζίφος. Αυτό είναι λίγο περίεργο. Συνήθως κάθε σκυλί έχει τη μέρα του. Μήπως είσαι ηττοπαθής χωρίς να το καταλαβαίνεις; Γκαντέμης; Είσαι το λάθος άτομο στη λάθος στιγμή και λες τη λάθος ατάκα; Φαίνεται ότι είσαι έξυπνος και κοινωνικός με χιούμορ, πράγμα καλό σίγουρα. Μήπως επιλέγεις τις λάθος κοπέλες; Ξέρεις πολλές φορές στον τζόγο χάνεις παίζοντας σωστά και κερδίζεις παίζοντας λάθος... Και λέγοντας λάθος δεν εννοώ «άπιαστες» για σένα, αλλά που δε σου ταιριάζουν. Ίσως κάποια που θεωρείς υπερβολικά καλή για σένα να είναι προσιτή και αυτή που θεωρείς προσιτή να είναι λάθος. Όταν λες ότι έχεις κάνει πολλές προσπάθειες με αποτέλεσμα τη χυλόπιτα αυτό συνεχίζεται συστηματικά; Μήπως θες να πεις ότι το έκανες πριν 10 χρόνια και από κει και πέρα μια φορά το 6μηνο; Με την τριβή και την εμπειρία συνήθως βελτιώνεσαι...

2.
Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις μία ανατροπή, πόσο μάλλον τρεις μαζεμένες. Αλλά κάθε σκύλος έχει τη μέρα του και εάν έχετε 0,60 λεπτά για πέταμα που λέει ο λόγος τεστάρετε την τύχη σας.
(Καμιά σχέση με τον big pretender· συμβουλές για στοίχημα δίνει)

(Όλα απ’ το δίχτυ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία