Μέρος από σύνθημα οπαδών του Ολυμπιακού («όσο νυχτώνει η πούτσα μεγαλώνει, γαμιέται το σπίτι του κάθε Ενωσίτη» ή «και μπαίνει στο σπίτι του κάθε Ενωσίτη»), το οποίο τείνει να αυτονομηθεί και να λάβει διάφορες τροποποιήσεις. Λ.χ.

  1. Συνδέεται με το κλασικό μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι (βλ. παράδειγμα 3).

  2. Χρησιμοποιείται από εθνικιστές ως σύνθημα εναντίον θεωρουμένων ως μη Ελλήνων σε ομοιοκαταληξία με το «Κολοκοτρώνη» σε ρίμες τ. «όσο νυχτώνει, η πούτσα μεγαλώνει, γλείψτε τα αρχίδια του Κολοκοτρώνη/ πάρτε τσιμπούκι απ' τον Κολοκοτρώνη» κ.τ.ό., με σκοπό να καταδειχθεί πώς οι «μη Έλληνες» ταπεινώνονται και καλά από τους «Έλληνες».

  3. Γενικά, δηλώνει μια κατάσταση που όσο περνάει ο καιρός εκτραχύνεται και βαίνει προς το χειρότερο. Αλλά μπορεί και να δηλώσει, αντιστρόφως, την σταδιακή ανάδυση επαναστατικής προοπτικής (βλ. παράδειγμα 7).

Πάσα (Δ.Π.): allivegp

  1. Quizz από το Cosmopolitan: όσο νυχτώνει : 1) η πούτσα μεγαλώνει
    2) ρούφα το τρομπόνι
    3) share and watch KONY
    4) μη κοιμάσαι άλλο μόνη
    5) υπάρχουνε και τα πόνυ

  2. OSO NYXTWNEI,I PUTSA MEGALWNEI K MPAINEI ST SPITI T KA8E ENWSITI! K GAMISTE XANA TUS PELATES,OI OPADOI TUS EINAI AIWNIOI ORIVATES! (Το σύνθημα του Ολυμπιακού, στο youtube).

  3. Όσο νυχτώνει, η πούτσα μεγαλώνει. μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι! (Εδώ)

  4. Αντε γαμή-, άντε γαμήσου Πάγκαλε. Οσο νυχτώνει η πούτσα μεγαλώνει, η υπομονή του Ελληνα αρχίζει και τελειώνει. (Από μπλογκ)

  5. ΟΣΟ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ (Εδώ).

  6. Βασικά όσο νυχτώνει η πούτσα μεγαλώνει. Ο Καρατζφέρης δε φαίνεται να μπαίνει, άρα παίζει να ξαναπάμε σε δεύτερο γύρο. Λογικά τα ποσοστά των δύο θα πέσουν και άλλο. (Εδώ).

  7. ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ..ΟΣΟ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΛΕ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ. (Εδώ).

  8. Oσο περνάει ο καιρός, τόσο μας γαμάνε και περισσότερο! Κατι σαν το όσο νυχτώνει, η πούτσα μεγαλώνει! (Εδώ)

(από Khan, 05/07/13)(από HODJAS, 10/07/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία