Μεταφορά στα ελληνικά του attention whoring. Σημαίνει το να επιζητεί κάποιος να είναι διαρκώς στο κέντρο της προσοχής με κάθε τίμημα, λόγω υπέρμετρου ναρκισσισμού. Χρησιμοποιείται κυρίως σε κοινωνικά μήντια για να περιγράψει συμπεριφορά χρηστών που θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή με τρολιές, σέξι φωτογραφήσεις που αποτελούν την χαρά του τουκανιστή, προκλητικές απόψεις επιθετικά διατυπωμένες, καφρίλες, ντραμακουινισμούς και άλλα καμώματα. Μπορεί βέβαια να περιγράψει και ζητιάνες της πούτσας, εχμ, της προσοχής ήθελα να πω, όλων των φύλων, και στην κανονική ζωή, τ. κλαρινογαμπρός, κάγκουρας, κουμπαρομπεμπέκα κ.τ.λ.

  1. To τουίτερ αποκτά νόημα όταν βρείς το χώρο σου.Χωρίς ατενσιονχοριλίκι, χωρίς να υποκρίνεσαι.Κ με τον καιρό βλέπεις ποιόν αξίζει να διαβάζεις. (Από το Τουίτερ)

2. Δυο είναι οι άνθρωπο που αυτή τη στιγμή στη χώρα θα μπορούσε να πει κανείς οτι έχουν τερματίσει το «ατενσιονχοριλίκι», ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γαρουφαήλ Κρανιδιώτης. Ο αξιότιμος κύριος Γαρουφαήλος (Φαήλος για τους φαν) επανήλθε σήμερα για την καθιερωμένη του επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά σε ό,τι τολμά να μην είναι ακροδεξιό.

3. Η μαγκιά να γράφεις ό,τι μαλακία σου κατέβει και να μην το διαβάζει κανείς. Απορώ με όλους αυτούς που έχουν μπλογκ για να γράφουν τα σώψυχά τους και πάνε και το ανακοινώνουν. Ατενσιονχοριλίκι εγώ δεν έχω ;) αλλά θέλω να εκφράσω τη γαλήνη που νιώθω και αιτία είναι οι φίλοι μου. Φίλοι. Η οικογένειά μου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε