Χαρακτηρισμός για κάποιον που δεν έχει αρκετή ή και καθόλου σχέση με αυτό στο οποίο αναφέρεται ο ομιλητής.

Χρησιμοποιείται κυρίως μειωτικά, για ανθρώπους που ενώ παρουσιάζονται ως σχετικοί, ή έστω προσπαθούν να είναι, παραμένουν καταβάση άσχετοι και αναρμόδιοι.

Ακόμη: ασχετοσχετικός.

 1. Όλοι είμαστε σχετικοάσχετοι για τον απλούστατο λόγο ότι η τεχνολογία τρέχει και εξελλίσσεται καθημερινά με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε κάθε μέρα μπροστά σε κάτι καινούριο το οποίο για να το κατανοήσουμε πρέπει να αντλήσουμε πληροφορίες γι' αυτό. (από εδώ)

 2. τι σημασία έχει πόσοι ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνείου (και τι λένε διάφοροι σχετικοάσχετοι γι’ αυτό) ή πόσο μαζική ήταν για να τιμούμε την επέτειο ως λαϊκή εξέγερση και ως ΤΗΝ κορυφαία πράξη αντίστασης ενάντια στην χούντα; (από εδώ)

 3. Βασικά θα περιοριστώ στις αποδόσεις του Ladbrokes γιατί δεν μπορώ να χάνομαι σε ερασιτεχνικές συζητήσεις σχετικοάσχετων σχετικά με το ποια ομάδα παίζεται και ποια όχι. Αυτά είναι μαλακιές. Και πέρυσι η Ρέντινγκ ήταν φαβορί και πήγε γαμώντας αλλά με τις αποδόσεις που την χαρακτήριζαν τι να την κάνω. (από εδώ)

 4. Παρακαλούνται οι σχετικοάσχετοι πανηγυρίζοντες σχολιαστές να γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της Ιρλανδίας ήταν ότι η ΕΕ ανάγκασε το δημόσιο να φορτωθεί όλα τα χρέη των τραπεζών της ,όταν έσκασε η φούσκα, οπότε αναγκάστηκε να κάνει περικοπές για να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη τους. (από εδώ)

 5. Διότι κύριοι συνάδελφοι ΔΕΝ είμαστε καλοί επιχειρηματίες και δε θα μπορούσαμε να είμαστε ο καθένας μόνος του. Κι όσοι το πιστεύουν αυτό έχουν αλλάξει γνώμη (θέλω να ελπίζω) τα τελευταία δύο χρόνια όταν ισχυρότατα φαρμακεία πλέον στενάζουν από γεμάτα ράφια με προϊόντα και άδεια ταμεία. Οι ίδιοι που τους δημιούργησαν το πρόβλημα (πωλητές και product manager εταιριών, σεμιναριομάνατζερ, κάθε λογής “πετυχημένοι” σχετικοάσχετοι) τώρα τους υποδεικνύουν τη λύση: για να τα πουλήσουν πρέπει να αυξήσουν τη χρονική πρόσβαση. Το ότι με παραπλανητικές τεχνικές τους τα έχουν φορτώσει μειώνοντας τη ρευστότητά τους οι ίδιοι που τώρα τους παραδίδουν μαθήματα αναδελφοσύνης το έχουν καταλάβει; (από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Παρεμφερής, παραπλήσιος, που άπτεται μεν του θέματος αλλά σε δευτερεύοντα βαθμό, σχετικός μεν αλλά μάλλον επιφανειακά ή συνειρμικά ή και από διαφορετική οπτική γωνία.

Σε κουβέντα, χρησιμοποιείται συνήθως στο ουδέτερο, για να εισαγάγει σχετικοάσχετη πληροφορία (παρ. 2).

Ψιλοσχετικό, ψιλοάσχετο. Ακόμη: ασχετοσχετικός.

 1. Σε χορτοφαγική ομάδα στο φέισμπουκ:
  Να πούμε και κάτι σχετικοάσχετο με την ομάδα, αν δεις ότι τρως κρέας στον ύπνο σου, ξέρετε τι σημαίνει; ... Όπως μου έλεγε πάντα η μητέρα μου, δεν είναι καλό όνειρο, σημαίνει στεναχώρια. Όσες φορές το είδα, μου βγήκε, τυχαίο; Καλό βράδυ.. (από εδώ)

 2. Σε νήμα με τίτλο «Anime»:
  Σχετικοάσχετο, αλλά ίσως το θέμα θα μπορούσε να γίνει γενικά «Anime & Manga»; Εγώ τουλάχιστον, πολλές φορές προτιμώ τα manga κάποιων σειρών, ειδικά σε περιπτώσεις που η σκηνοθεσία και τα animation studios κατακρεουργούν τις μεταφορές (από εδώ)

 3. H Sony κάνει καλές κινήσεις σε tablet και smarts τελευταία. Φαίνεται ότι προσπαθεί. Μερικές σχετικοάσχετες παρατηρήσεις.. Αυτά τα αντικείμενα χάνουν πολύ γρήγορα τη χρηματική αξία τους, λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε και δεν περιμένουμε να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Τα προϊόντα της apple χάνουν αξία με σχετικά αργότερο ρυθμό. (από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία