Στα αθλητικά πράγματα, είναι η παρακολούθηση, από τους παίκτες και τον προπονητή μιας ομάδας, βίντεο με παιχνίδια αντίπαλης ομάδας, εν όψει επικείμενου μεταξύ τους αγώνα. Ο προπονητής εφιστά την προσοχή στο συγκεκριμένο τρόπο παιξίματος των αντιπάλων και στα ζητήματα για τα οποία πρέπει να προετοιμαστούν οι παίκτες του.

Βιντεοθεραπεία μπορεί να κάνει μια ομάδα και με βίντεο από δικό της αγώνα, οπότε ο προπονητής αναλύει στους παίκτες τι πήγε καλά και τι χρειάζεται βελτίωση.

Ίσως να είναι λεξιπλασία αθλητικογράφων υπό την επίδραση του φαινομένου των ομαδικών θεραπευτικών συνεδριών (ψυχολόγων κλπ), χωρίς ωστόσο να έχω κάποια σχετική πηγή. Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα οπαδική σλανγκ, αν και χρήσιμη λέξη από τεχνικής άποψης.

  1. Από εδώ:

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι περιμένει την αντίδρασή των παικτών του μετά τις ψυχολογικές «ντόπες» και τις βιντεοθεραπείες των τελευταίων ημερών.

  1. Από εδώ:

Για αυτό και στον Παναθηναϊκό από την Πέμπτη κιόλας άρχισαν οι βιντεοθεραπείες και οι αναλύσεις στο DVD των αγώνων της Μάδεργουελ και δη από το φιλικό που έδωσε ο σύλλογος από την Σκοτία με την Έβερτον και τον οποίο παρακολούθησε από κοντά ο Περικλής Παπαναγής.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε